Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut valmistuu kondiittori-, leipuri- tai leipomoteollisuuden kisälliksi.
Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee leipomoissa (leipurikisälli), konditorioissa (kondiittorikisälli) ja leipomoteollisuudessa (leipomoteollisuuden kisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta tai massasta valmiiksi tuotteiksi.
Kondiittorikisälli valmistaa erilaisia konditoriatuotteita taikinan ja massan valmistamisesta, paistamiseen, täyttämiseen, koristeluun, viimeistelyyn ja pakkaamiseen asti.
Leipurikisälli valmistaa erilaisia leipomotuotteita taikinan valmistamisesta, muotoilemiseen, täyttämiseen, nostattamiseen, paistamiseen, viimeistelyyn ja pakkaamiseen asti.
Leipomoteollisuuden kisälli hallitsee leipomoteollisuuden valmistusprosessin kaksi tai kolme vaihetta valinnaisista tutkinnon osista riippuen. Teollisessa leipomossa tarvitaan tutkinnon suorittaneen apuna myös muita ammatti-ihmisiä.
Huom! Myös yksittäisten tutkinnonosien suorittaminen ammattitaidon kehittämiseksi on mahdollista.
Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut kisälli hallitsee
Leipomoalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu valitusta tutkintonimikkeestä riippuen:
Lue tutkinnon sisällöstä ja vaatimuksista ePerusteista.
Koulutuksen kokonaisuus oppisopimuksella koostuu
Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta täällä.
Valitset itsellesi työpaikkaohjaajan, joka voi olla oma esihenkilö tai joku muu esimiestyötä tekevä tai esimerkiksi tämän tutkinnon aiemmin suorittanut henkilö. Työpaikkaohjaaja toimii yleensä myös tutkinnon arvioijana.
Koulutuksen järjestäjänä ja toteuttajana toimii Stadin AO (Prinsessantien toimipaikka, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki).
On tärkeää, että keskustelet koulutukseen hakeutumisesta etukäteen esihenkilösi kanssa.
Varaa aikaa koulutuspäiviin (1–4 krt/kk), itsenäiseen työskentelyyn, tehtävien tekemiseen ja näyttöjen suorittamiseen.
Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake täällä.
Huom! Ota yhteyttä koulutuksen vastuuopettajaan, jos
Ensimmäinen vaihe kohti oppisopimusta on esitietojen lähettäminen.
1. Koulutuksenjärjestäjä varmistaa hakijan ja työtehtävien sopivuuden tutkinnon suorittamiseen.
2. Koulutuksenjärjestäjä ottaa yhteyttä hakijoihin 2–3 viikon kuluessa.
3. Koulutukseen valitulle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS)
4. Opiskelijan ja työnantajan kanssa allekirjoitetaan oppisopimus.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia ja ruokailua. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta täällä.
Koulutuspäivinä opiskelijalla on mahdollisuus ruokailla oppilaitoksessa.
Pauliina Tokola, opettaja
040 334 0736
pauliina.tokola@edu.hel.fi
Jani Viitala (oppisopimus)
040 182 0273
jani.viitala@edu.hel.fi