Etäopetus Stadin AO:ssa jatkuu 28. helmikuuta asti

Julkaistu 29.1.2021, 9:10 Kuvituskuva, Stadin AO:n logo ja info-merkki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut, että ammatillisessa koulutuksessa jatketaan etäopetusta helmikuun loppuun asti.

Opetusjärjestelyjen aikana varmistetaan opiskelijoiden mahdollisuudet tutkinnon osien ja tutkintojen suorittamiseen eri oppimisympäristöissä tarpeen mukaan, kuten verkko-opetuksessa, oppilaitoksessa tai työpaikalla. Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan ja lähiopetusta tarjotaan yksilöllistä tukea eri syistä tarvitseville opiskelijoille.

Ruokailu ja opiskelijahuolto jatkuvat etäopetuksen aikana

Opiskelijaruokailussa on etäjaksolla kaksi vaihtoehtoa: kouluruokailu tai noudettava ruokakassi. Kysely ruokakassien noudosta toimitetaan torstaisin.

Poikkeusoloista huolimatta kuraattorit, psykologit ja terveydenhoitajat ovat tavoitettavissa ja heitä on mahdollisuus tavata sovittaessa myös kasvokkain. Koska elämme kuormittavaa aikaa, kannustamme kaikkia opiskelijoitamme ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä opiskelijahuoltoon tarpeen vaatiessa. Mikäli haluat keskustella tai olet huolissasi opiskelukyvystäsi, opintojen edistymisestä, mielialastasi, arjen asioiden sujumisesta tai elämänhallinnasta, ota yhteyttä opiskelijahuoltoon.

Toisen asteen opiskelijahuollon sivustolle on myös koottu vinkkejä, joilla voi helpottaa etätyöskentelyä huomioimalla ergonomiaan, tauottamiseen, rutiineihin ja osallisuuteen liittyviä asioita.

Koronatestiin on mentävä herkästi

Koronaviruksen oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- ja makuaistin menetys. Mikäli sinulla on vähäisiäkään koronavirustartunnan ohjeita, hakeudu koronatestiin. Näytteenottoverkosto on Helsingissä kattava ja testitulokset valmistuvat tällä hetkellä nopeasti, jopa alle vuorokaudessa.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että koronan leviämisvaiheessa lähikontakteja rajoitetaan. Viruksen leviämisen hillitsemiseksi on tärkeä muistaa noudattaa hyvää käsihygieniaa ja käyttää maskeja tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on haastavaa.