Kauneudenhoitoalalle uusi työelämäkumppani

Julkaistu 26.3.2021, 2:24

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on solminut kumppanuussopimuksen Fenix Beauty Academy -kauneushoitolan kanssa. Yritys tarjoaa monipuolisen työelämässä oppimisen ympäristön hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto-opiskelijoille. Työelämäpedagoginen toimintamalli tukee sekä oppimista että ohjausta parhaalla tavalla: opiskelijaryhmän lisäksi ammatillinen opettaja on vahvasti läsnä hoitolan arjessa.

Stadin AO:n rehtori Eeva Sahlman kuvaa, että työelämässä oppiminen muodostaa merkittävän osan ammatillisen tutkinnon suorittamisesta. Opiskelijat työskentelevät aidoissa työympäristöissä ammattilaisten ohjauksessa ja oppivat tavoitteellisesti sekä uusia tietoja että taitoja.

– Tarvitsemme jatkuvasti uusia työelämäkumppaneita. Kauneudenhoitoalalla on paljon pieniä yrityksiä, jotka tekevät ansiokkaasti yhteistyötä kanssamme yksittäisten opiskelijoiden kanssa. Fenix Beauty Academy on erinomainen esimerkki siitä, miten yritysyhteistyö luo väylän kokonaisen opiskelijaryhmän työelämässä oppimiselle, Eeva Sahlman kiittää.

Työpaikkaohjaaja seuraa aktiivisesti opiskelijan oppimistavoitteiden etenemistä, kannustaa ja neuvoo. Kun yrityksessä on samanaikaisesti useita opiskelijoita, on tärkeää suunnitella ohjauskäytännöt etukäteen ja varmistua siitä, että ohjaustyöhön on varattu riittävästi aikaa. Fenix Beauty Academyn yrittäjä Marjo Fischer haluaa panostaa opiskelijoiden laadukkaaseen perehdytykseen ja ohjaamiseen. Stadin AO toteutti yrityksen ohjaajatiimille räätälöidyn työpaikkaohjaajakoulutuksen, joka auttoi oppimispolun konkretisoinnissa ja aikataulutuksessa.

Uudet oppimisympäristöt innostavat opettajia

Koulutuspäällikkö Petri Kallionpää vastaa Stadin AO:n hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnoista Meritalon toimipaikassa. Hän on ilahtunut Fenix Beauty Academyn tarjoamista oppimismahdollisuuksista ja vastaanotosta, jonka yritys on saanut opiskelijoiden keskuudessa: avoinna olleisiin työelämässä oppimisen paikkoihin on ollut ennätysmäärä hakijoita.

– Opiskelijakauneushoitolan taustalla on joukko ammattitaitoisia alan osaajia. Kun tämän yhdistää monipuoliseen palveluvalikoimaan, työpaikkaohjaukseen panostamiseen ja loistosijaintiin, on kyseessä tavoiteltu oppimisympäristö, Petri Kallionpää korostaa.

Kauneudenhoitoalan opettajat Mia Parkkinen, Marica Ahlgren-Käyhkö sekä Riitta Vilokki tulevat opettamaan opiskelijoita vuoropäivinä Fenix Beauty Academyn hoitolassa. Työelämässä oppiminen usein jännittää ensikertalaista, joten opettajan läsnäolo rohkaisee aktiivisuuteen. Ryhmässä opiskelijat saavat myös tärkeää vertaistukea ja yhdessä oppimisen kokemuksia. 

– Aiemmin opettaja opetti luokkahuoneessa, mutta nyt oppimisympäristöt laajenevat työpaikoille. Opiskelijoiden oppimisen tukeminen yrityksen tiloissa tuo lisäarvoa jokaiselle osapuolelle: opiskelijoille, työpaikkaohjaajille ja meille opettajille, Mia Parkkinen kertoo.

Fenix Beauty Academy avataan 6.4.2021 Helsingin keskustassa osoitteessa Annankatu 27. Terveysturvallisuus on toiminnan lähtökohta, joten kauneushoitola käynnistetään pienellä henkilömäärällä pandemiaohjeita noudattaen.

– On upeaa mahdollistaa tulevaisuuden kosmetologien osaamisen kehittyminen ja tarjota kauneushoitolapalveluita edullisilla opiskelijahinnoilla. Tervetuloa tutustumaan, Marjo Fischer kannustaa.

Teksti: Hannele Häyhä