Hygieniapassi – koulutus ja testi

Tarvitset hygieniapassin, jos työssäsi käsittelet pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Tarvitset hygieniapassia, jos työskentelet elintarvikehuoneistoissa esimerkiksi kahvilassa, ravintolassa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, leipomossa tai elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa.

Tavoitteet
Voit osallistua koulutukseen ja testiin tai pelkkään testiin. Koulutuksessa sinua valmennetaan hygieniatestiä varten. Hygieniapassin saaminen edellyttää sinulta testin hyväksyttyä suorittamista.  Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.

Jos haluat osallistua vain hygieniapassitestiin, lue lisää tästä linkistä.

Sisältö
Koulutuksessa käydään lävitse elintarvike- ja hygieniaosaamisen tärkeimmät aihealueet.
Koulutuksessa käsitellään
• mikrobiologian perusteet
• ruokamyrkytykset
• henkilökohtainen hygienia ja hygieeniset työtavat
• elintarviketilojen puhtaanapito
• omavalvonta
• elintarvikehygienian lainsäädäntö
• valvontaviranomaiset

Toteutukset

PERUSTOTEUTUS
Koulutus kestää yhden päivän (6h).

SELKOKIELINEN TOTEUTUS
Selkokielinen opetus menee eteenpäin rauhallisesti. Koulutuksessa käytetään yksinkertaista kieltä. Koulutus kestää kolme päivää.

Koulutukseen sinun tulee ottaa mukaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Tarkemmat tiedot henkilöllisyyden osoittamisesta voit käydä tarkistamassa Ruokaviraston verkkosivuilta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan Wilmassa, koulutuksen toteutuessa: https://wilmastadi.inschool.fi/browsecourses

Hinta
Perustoteutuksessa testin ja koulutuksen yhteishinta on 110 €. Selkokielisen toteutuksen hinta on 140 €. Hinnat sisältävät koulutuksen, materiaalin, testin ja todistuksen sekä arvonlisäveron 24 %.Mikäli olet Helsingin kaupungin kuntakokeilun asiakas, koulutus on sinulle maksuton.

Jos et läpäise testiä, on sinulla mahdollisuus uusia se. Uusintatestin hinta on 40 € (sisältää arvonlisäveron 24 %).

Peruutusehdot
Ilmoittautumisesi on sitova. Voit peruuttaa koulutuksen maksutta viikkoa ennen sen alkua osoitteeseen stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi. Tämän jälkeen saapuneista peruutuksista perimme puolet koulutuksen hinnasta. Jos et peruuta ilmoittautumistasi tai perut sen kurssipäivänä, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Todistetuista sairaustapauksista maksua ei peritä.
Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, jos koulutusryhmä ei tule täyteen.

Lisätietoja
Koulutusta koskevat kysymykset ja tiedustelut stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi.
Kysy myös yrityksille räätälöitävistä koulutuksista tyoelamapalvelut@hel.fi.