Ikärajapassi

Työskenteletkö kassahenkilönä myymälässä, jossa myydään ikärajavalvottuja tuotteita tai onko suunnitelmissasi suuntautua työskentelemään vähittäiskaupan työtehtäviin? Ikärajapassi edellytetään kaikkien kaupparyhmien kassatyöntekijöiltä.

Tuotteiden myynnin ikärajoituksia säädetään pääasiassa laissa. Myymälä ja vähittäiskauppa on velvollinen varmistamaan, ettei näitä tuotteita myydä alaikäisille. Tämän koulutuksen avulla opit toimimaan ikärajavalvottavien tuotteiden myyntitilanteissa.

Miksi sinun kannattaa valita Stadin AO? Mitä erityistä tarjoamme?

Suomen suurin ammatillinen oppilaitos tarjoaa sinulle monipuolisia, ainutlaatuisia mah-dollisuuksia oman mielenkiintosi ja tarpeidesi mukaan. Valikoimassamme on yli 50 tutkintoa, joista voit valita tutkinnon osia yksilöllisesti. Olemme kansainvälisyysvaihdon, yrittä-jyyskasvatuksen, työelämäyhteistyön ja digipedagogiikan edelläkävijöitä. Panostamme opiskelijoiden oppimisen tuen palveluihin sekä suomi toisena kielenä -opetukseen.

Stadin AO:n henkilökunnalla ja opiskelijoilla on aktiivinen rooli ammatillisessa kilpailutoi-minnassa sekä SAKU ry:n kulttuuritoiminnassa. Useimmissa koulutusaloissa toteutetaan kiinnostavia projekteja yhteistyökumppaneiden kanssa ja hyödynnetään Helsinkiä laajana oppimisympäristönä. Stadin AO:ssa pääset toteuttamaan itseäsi kokonaisvaltaisesti ja saat upeita mahdollisuuksia – tervetuloa mukaan!

Minkälaisiin tehtäviin valmistun?

Koulutus antaa vähittäiskaupan kassahenkilöstölle myynti- ja valvontataitoja ikärajavalvottavien tuotteiden myynnissä. Tavoitteena on myös, että ikärajavalvottuja tuotteita ei päädy alaikäisille, koska ne aiheuttavat väärinkäytettyinä monenlaisia ongelmia. Koulutus antaa valmiudet toimia myös lakiin perustuvassa myynnin omavalvonnassa.

Koulutukseen haku

Koulutukseen ilmoittaudutaan https://wilmastadi.inschool.fi/browsecourses   kautta.

Koulutusajankohdat löytyvät linkistä.  

Koulutusaika

Lähiopetus toteutetaan 3 tunnin kokonaisuutena, jonka lisäksi opiskelija voi opiskella itseopiskeluna tarpeen mukaan. Opiskelun lopuksi suoritetaan testi.

Koulutuksen sijainti

Koulutuspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopiston toimipaikka, Stadin AO, Teollisuuskatu 23 A2, 00510 Helsinki 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopiskeluna ja itseopiskeluna. Muutokset mahdollisia korona tilanteen mukaan.

Koulutus sisältö

Tässä koulutuksessa perehdytään kaupan vastuulliseen toimintaan ikärajavalvottavien tuotteiden osalta. Ikärajavalvottuja tuotteita ovat mm.

–                 alkoholijuomat

–                 tupakkatuotteet ja -välineet

–                 nikotiinivalmisteet

–                 rahapelit

–                 tietokone- ja konsolipelit sekä aikuisviihde

–                 ilotulitteet

Koulutuksessa perehdyt ikärajavalvontaa ohjaaviin lakeihin, ikärajavalvottavien tuotteiden vähittäismyynnin valvontaan, saat ratkaisuvaihtoehtoja haastaviin myyntitilanteisiin kassalla ja perehdyt esihenkilön vastuualueisiin ikärajavalvottujen tuotteiden myynnissä ja valvonnassa.

Verkko-opiskelumateriaalissa voit testata osaamistasi harjoituksilla, kunnes koet olevasi valmis testiin. Harjoitukset simuloivat todellisia myyntitilanteita.

Hinta

Koulutuksen ja testin hinta on 27 €. Koulutus on maksuton kuntakokeilun asiakkaille.

Testin hinta 0 €.

Lisätiedot

Opettaja Rea Sahlberg, p.  040 6227877, rea.sahlberg@edu.hel.fi tai stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi .