Hyönteishotellit tukevat Raide-Jokerin reitin kasvi- ja eläinlajien monimuotoisuutta

Julkaistu 9.6.2021, 9:56 Opiskelijoiden rakentamia hyönteishotelleja puihin sijoitettuna.

Stadin AO:n luonto- ja ympäristöalan opiskelijat saivat Raide-Jokerilta syksyllä kiinnostavan tilauksen. Työmaalta oli jäänyt yli puumateriaalia, joista toivottiin tehtävän hyönteishotelleja pikaraitiolinjan reitille. Kurssityönä valmistui kolmisenkymmentä hyönteishotellia, jotka ripustettiin reitin varrelle huhti-toukokuun vaihteessa.

Yhteistyö Raide-Jokerin kanssa tarjosi opiskelijoille tilaisuuden hyödyntää oppimaansa asiakkaan toimeksiannon pohjalta.

”Projekti oli todella kiinnostava. Pääsimme verkostoitumaan projektin aikana ison toimijan kanssa. Samankaltaisia yhteistyöprojekteja olisi hauska tehdä myös jatkossa,” luonto- ja ympäristöalan opiskelija Ilona Rautiainen toteaa.

Ihmisten rakentamat, turvaa hyönteisille tarjoavat hyönteishotellit houkuttelevat muun muassa tärkeitä pölyttäjiä asettumaan hotellin alueelle. Hyönteishotellin asukkaat osallistuvat alueen pölyttämiseen ja tuholaisten kurissapitoon. Tämä tukee alueen luonnonmukaista kasvinsuojelua ja monimuotoisuutta.

”Oli hieno hetki päästä ripustamaan hyönteishotellit ja saada projekti päätökseen. Kun hyönteiset saivat uuden pesäpaikan, tuntui siltä, että olemme saavuttaneet jotain,” Ilona Rautiainen riemuitsee.

Stadin AO:ssa järjestetään luonto- ja ympäristöalan perustutkintokoulutusta, josta opiskelijat valmistuvat luonto-ohjaajiksi. Luonto- ja ympäristöalan osaamisen merkitys kasvaa työmarkkinoilla vuosi vuodelta ja alan ammattilaset työskentelevät monipuolisissa tehtävissä valmistumisensa jälkeen. Lue luonto- ja ympäristöalasta lisää tutkintokuvauksesta.