Tule mukaan, lääkealan työnantaja!

Julkaistu 30.4.2021, 9:05

Ajankohta: Keskiviikko 19.5.2021 klo 13-15
Toteutus: Webinaari, jonka osallistumislinkki lähetetään sinulle etukäteen sähköpostitse.
Ilmoittautuminen 17.5.2021 mennessä: Ilmoittautumislinkki

Suomessa on vain muutama oppilaitos, jossa voi suorittaa lääkealan perustutkinnon. Valmistuneet lääketeknikot työskentelevät esimerkiksi apteekeissa, sairaala-apteekeissa, lääketeollisuudessa tai lääketukkukaupassa. Stadin ammatti- ja aikuisopistossa on lääkealan opiskelijoita ympäri Suomea, ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat suorittivat tutkinnon useimmiten oppisopimuksella.

Lääkealan perustutkinnossa opiskellaan lääkealan tuotetietoutta, logistiikkaa ja tietotekniikkaa. Opiskelijat suuntautuvat apteekkityöskentelyyn, sairaala-apteekkityöskentelyyn tai lääketeollisuuden tai lääketukkukaupan työhön. Valinnaisiin opintoihin voi valita esimerkiksi markkinointia ja somistusta, laatutyötä, asiakaspalvelua ja apteekin verkkopalvelua.

Webinaarissa lisätietoa yhteistyömahdollisuuksista

Jokainen opiskelija hankkii osan ammattitaidosta työelämässä oppimalla lääkealan työpaikalla. Stadin AO:n asiakkuusvastaava Arja Wahlberg-Jauho kehittää oppilaitosyhteistyötä lääkealan työnantajien kanssa.

− Lääkealalle tarvitaan jatkuvasti uusia työntekijöitä ja vastaavasti alan opiskelijat tarvitsevat työelämässä oppimisen paikkoja. Autamme yhteistyön käynnistämisessä ja varmistamme, että kaikilla osapuolilla on riittävästi tietoa oppimistavoitteista ja -käytännöistä.

− Koska alan tutkinnon voi suorittaa vain harvassa oppilaitoksessa, on työn ohessa tapahtuva oppisopimusopiskelu motivoiva ja tehokas tapa pätevöityä vaativaan työhön. Meillä on pitkä perinne lääkealan perustutkinnon oppisopimuskoulutuksessa ja huomioimme opetuksen suunnittelussa pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien opiskelijoiden tarpeet, Arja Wahlberg-Jauho kertoo.

− Suosittelen oppilaitosyhteistyötä kaikille lääkealan toimijoille. Työelämässä oppimisen jakso on hyvä tapa kasvattaa opiskelijasta tulevaisuuden työntekijä, joka sitoutuu yritykseen.

Olet lämpimästi tervetullut lääkealan työnantajien ja opettajien virtuaaliseen työelämätapahtumaan!

Tule keskustelemaan lääkealan koulutuksen uusista tuulista. Tapahtuma on suunnattu työpaikkaohjaajille tai ohjauksesta kiinnostuneille apteekin, sairaala-apteekin, lääketeollisuustyön ja tukkukauppatyön työntekijöille.

Ohjelma:

• Lääketeknikko-opiskelijan työelämäjaksot
• Kokemuksia apteekki- ja sairaala-apteekkiharjoittelusta
• Työelämäkumppanuus Stadin ammattiopiston kanssa 
• Oppisopimuksen monet tuulet
• Ammatillinen opettaja työpaikkaohjaajan parina
• Vapaata keskustelua

Lisätiedot ja ennakkokysymykset:
Kaija Junttila (kaija.junttila@edu.hel.fi,  040 334 6106)
Laura Hakuni (laura.hakuni@edu.hel.fi,  040 662 1966)
Arja Wahlberg-Jauho (arja.wahlberg-jauho@edu.hel.fi, 050 376 4895)