Matkailualan opiskelijat oppaina ja myyntiapulaisina Tuomaan Markkinoilla

Julkaistu 16.12.2021, 9:49 Matkailualan opiskelijat Tuomaan Markkinoilla.

Stadin AO:n matkailualan opiskelijoita on mukana yhdessä Helsingin suurimassa tapahtumassa, Tuomaan Markkinoilla. 18 opiskelijaamme suorittaa harjoittelua tapahtumassa joko oppaana tai myyntiapulaisena markkinakojussa. Opiskelijat pääsivät mukaan myös rakennusvaiheeseen yhden päivän ajaksi. Tapahtuma on avoinna 22.12. asti, joten harjoittelurupeama on lähes kuukauden mittainen.

Matkailualan opettajalla Pihla Väänäsellä oli aiempi yhteys tapahtuman järjestävään Helsingin tapahtumasäätiöön. Hän keksi jo viime vuonna idean, että opiskelijat voisivat suorittaa harjoittelunsa oikeassa tapahtumassa ja saada näin aitoja kokemuksia tapahtuman tuottamisesta. Viime vuonna idea ei vielä toteutunut, kun jouluinen tapahtuma jouduttiin perumaan koronapandemian takia. Tänä vuonna harjoittelut pystyttiin onneksi toteuttamaan.

”Monella opiskelijoistamme on meneillään harjoittelu matkailualan asiakaspalveluun liittyen, ja he ovat saaneet heti ensimmäisessä harjoittelussaan hienon tilaisuuden neuvoa matkailijoita laajemminkin Helsinkiin liittyvissä kysymyksissä”, Pihla Väänänen kertoo.

”Uskon, että opiskelijoiden matkailullinen Helsinki-tuntemus on lisääntynyt näiden aitojen kohtaamisten ja käytännön tilanteiden kautta huimasti.”

Turistien opastusta ja Helsinki-tuntemuksen kasvattamista

Matkailualan opiskelijat suorittavat erilaisia harjoitteluja Tuomaan Markkinoilla henkilökohtaisen suunnitelmansa mukaisesti. Inka Lapointe aloitti opinnot Stadin AO:ssa elokuussa, ja on ollut todella tyytyväinen ensimmäiseen harjoittelujaksoonsa. Hän ei ole kokenut oikeastaan mitään haasteita markkinoilla työskentelyssä, vaan toteaa kokemuksen olevan ihana. Oppaana toimiessaan hän on päässyt kohtaamaan erilaisia ihmisiä, monista eri kulttuureista.

”Tuomaan Markkinoilla näkee paljon monimuotoisuutta, ja välillä tuntuu kuin ei olisi Suomessa. On tullut hyvä mieli, kun näkee turistien viihtyvän ja olevan kiinnostuneita suomalaisista tuotteista”, Inka Lapointe toteaa.

Inka Lapointe kertoo, että Tuomaan Markkinoilla työskentely on auttanut ymmärtämään, mistä turistit Helsingissä pitävät ja ovat kiinnostuneita. ”Kaikilla on niin erilaisia kiinnostuksen kohteita, ja opastaessani ihmisiä on hauskaa huomata, mitä kaikkea Helsingissä voikaan tehdä.”

Kireistä pakkaspäivistä huolimatta matkailualan opiskelija on ollut erittäin tyytyväinen harjoitteluunsa markkinoilla ja kokee oppineensa sen myötä paljon opintoihinsa liittyen. Erityisesti Helsinki-tuntemus on lisääntynyt.

”Minulla on ollut aivan mahtava joulukuu, ja toivottavasti myyjät sekä kaverini ovat myös nauttineet ajastaan”, Inka Lapointe iloitsee.

Kuva: Oona Simolin

Pääkuva: Inka Lapointe on nauttinut harjoittelujaksostaan Tuomaan Markkinoilla. Oikealla puolella opiskelukaverit Fernando Lugris Cuesta ja Weiwei Zhang.