Mila Kuussaarelle kultaa WorldSkills Asia -kilpailussa

Julkaistu 18.8.2021, 12:40 Mila Kuussaaren tekemä kilpailutyö, jossa animaatiokuva jäänmurtajasta.

Stadin AO:ssa opiskeleva Mila Kuussaari voitti kultaa elokuussa järjestetyn WorldSkills Asia Onlinen 3D-peligrafiikka-lajissa. Kilpailutehtävänä oli luoda hahmo POB Production-yhtiön Icebreaker Snow Adventures –pelin maailmaan. Kuussaari sai työllään 86,30 pistettä 100 pisteen maksimista ja voitti kirkkaasti toiselle sijalle ylettäneen kilpailijan.

3D-peligrafiikan kilpalajissa tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa digitaaliseen peliin toimiva hahmo annetussa ajassa. Monivaiheiseen tehtävään kuuluu hahmon suunnittelu, digitaalinen kuvanveisto tai mallinnus, teksturointi, animointi, pelimoottorin asentaminen ja valaisu. Lajissa pärjääminen vaatii laajaa teknistä ja taiteellista osaamista 3D-peligrafiikasta.

WorldSkills Asia –taitokilpailussa 3D-peligrafiikan kilpalajiin osallistuivat Taiwan, Filippiinit ja Venäjä. Lajiekspertteinä kilpailussa edustivat Thaimaa ja Intia. Suomi osallistui kilpailuun kutsuttuna.

Peligrafiikkaan erikoistunut Mila Kuussaari opiskelee media-alaa Stadin AO:ssa. Kuussaari on toiminut lajin maajoukkueringissä vuodesta 2020 ja osallistunut maajoukkueurallaan jo useampaan online-kilpailuun.

”Taitokilpailut ovat alalla hyvä ja luonteva tapa kehittää ammattiosaamista”, toteaa media-alan opettaja ja lajiekspertti Heikka Valja. Stadin AO:ssa voi opiskella peligrafiikkaa ja animaatiota media-alan perustutkinnon audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla Arabianrannassa Muotoilijankadulla. Lisätietoja tutkinnosta saat tämän linkin kautta.

Kuva: WorldSkills Asia Online 2021 kilpatyö, tekijä Mila Kuussaari