StadinAO / Nuorten työpajat / Metalliverstas – metalli taipuu moneksi

Metalliverstas – metalli taipuu moneksi

Kiinnostaako fillarin huoltaminen tai metallihommat? Olisiko sinusta koruartesaaniksi? 

Polkupyörä- ja pienkoneosastolla opit huoltamaan ja korjaamaan polkupyöriä ja pienkoneita. Opit tekemään polkupyörän perushuollon, jarrut, vaihteet, laakerit ja vanteiden suoristuksen. Taitojen karttuessa pääset tekemään myös asiakastöitä. Mahdollisuuksien mukaan saat tutustua moottoripyörien, mopojen ja muiden pienkoneiden huoltoon ja korjauksiin. Pääset myös opettelemaan maalausta ja pintakäsittelyä muiden töiden ohessa. 

Metalliosastolla opit metallialan perusteita käytännön harjoituksissa. Pajalla tutustut hitsaamiseen ja tavallisimpiin metallin työstötekniikkoihin. Perustaitojen oppimisen jälkeen on mahdollista tehdä käyttöesineitä, esimerkiksi huonekaluja. Ryhmässä tehdään myös taontatöitä. Metallivaluun tutustut esineitä ja varaosia valamalla. Jos olet aina halunnut oppia hitsaamaan ja sorvaamaan, on Metalliryhmä sinulle sopiva paikka. 

Koruryhmässä pääset tekemään pienimuotoisia ja monipuolisia materiaalikokeiluja. Opit ryhmässä käyttämään luovuuttasi ja suunnittelemaan ja toteuttamaan myös omia kokeiluja. Lopputuloksena syntyy käsityönä erilaisia metallisia pienesineitä sekä upeita koruja, esim. kaulakoruja, sormuksia ja ketjuja. 

 

Metalliverstas toimii Roihupellossa osoitteessa Holkkitie 5, 00880 Helsinki. 

Lisätietoja

Johanna Ervasti, työvalmentaja
09 310 71744
johanna.ervasti@edu.hel.fi
Metalliverstas, Moottoripaja