StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Lupa- ja korttikoulutukset / Väliaikainen vartija -koulutus (Ei haettavissa juuri nyt)

Väliaikainen vartija -koulutus (Ei haettavissa juuri nyt)

Oletko kiinnostunut vartijan työstä? Haluatko oppia turvallisuusalasta ja saada esimakua vartijan työstä ja mitä se pitää sisällään?

Tule mukaan väliaikaisen vartijan koulutukseen, jonka suoritettuasi voit hakea poliisilta oikeutta toimia neljä (4) kuukautta vartioimistehtävissä. Tämän koulutuksen suoritettuasi voit syventää tietojasi ja taitojasi vartijan koulutuksessa.

Kenelle palvelu sopii?

Väliaikaisen vartijan koulutus sopii sinulle, jos

 • olet kiinnostunut vartijan työstä.
 • olet vähintään 18 -vuotias, mutta et vielä 68 vuotta täyttänyt.
 • olet rehellinen ja luotettava henkilö.
 • olet myös muilta henkilökohtaisilta ominaisuuksiltasi vartijan tehtävään sopiva.

Koulutus soveltuu erinomaisesti myös sinulle, jos teet vartiointityötä yrityksen ja julkishallinnon palveluksessa tai työskentelet reseptionistina tai vahtimestarina.

Suomen kielen kielitaitovaatimus tällä kurssilla on eurooppalaisen viitekehyksen mukaan B2.2.

Koulutus antaa sinulle väliaikaisen vartijan työssä tarvittavat valmiudet, tiedot ja taidot. Hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen voit hakea poliisilta oikeutta toimia neljä (4) kuukautta turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa vartioimistehtävissä. Osallistuja vastaa itse viranomaiskustannuksista.

Kun olet suorittanut väliaikaisen vartijan koulutuksen, voit ilmoittautua vartijan koulutukseen. Kun olet suorittanut molemmat koulutukset, saat osatutkintodistuksen, Vartijan koulutus, turva-alan ammattitutkinnosta. Osatutkinnon laajuus on 25 osaamispistettä (25 osp).

Sisältö

Koulutus on luentomuotoista, ja siihen sisältyy käytännön harjoituksia.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia asioita:

 • Turvallisuusalan lainsäädäntö
 • Oikeuttamisperusteet
 • Vartijan toiminta ja toimivaltuudet
 • Rakenteellinen suojaus ja tekninen valvonta
 • Poliisitoiminta ja siihen liittyviä vartijan tehtäviä
 • Ennaltaehkäisy ja vartija toiminta vahinkotilanteissa
 • Työturvallisuus
 • Hätäensiapu
 • Voimankäytön teoria

Koulutuksen kesto on 40 tuntia. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Koulutuksen päätteeksi on koe. Osallistujalta edellytetään 100 % läsnäoloa. Poissaolo keskeyttää koulutuksen.

Hinta ja peruutusehdot

Koulutuksen hinta on 250 €. Hinta sisältää koulutusmateriaalin, kokeen, todistuksen sekä arvonlisäveron 24 %.

Koulutus on maksuton Helsingin työllisyyspalveluiden asiakkaille. Olethan yhteydessä omaan asiantuntijaasi ennen ilmoittautumista ja varmista että voit osallistua koulutukseen.

Ilmoittautumisesi on sitova. Voit peruuttaa koulutuksen maksutta viikkoa ennen sen alkua osoitteeseen stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi Tämän jälkeen saapuneista peruutuksista perimme puolet koulutuksen hinnasta. Jos et peruuta ilmoittautumistasi tai perut sen kurssipäivänä, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Todistetuista sairaustapauksista maksua ei peritä.
Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, jos koulutusryhmä ei tule täyteen.

Hakeutuminen

Seuraavat koulutukset alkavat syksyllä 2022. Tiedot päivitetään myöhemmin.

Huomioita

Jos olet työtön työnhakija, ilmoita ennen koulutuksen aloitusta TE-toimiston tai Helsingin työllisyyspalveluiden asiantuntijalle osallistumisesta. Asiantuntija tarkastaa mahdollisuutesi hyödyntää opintoihin lyhytkestoisten opintojen mahdollisuutta.

Lisätietoja

Koulutusta koskevat kysymykset ja tiedustelut stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi.
Kysy myös yrityksille räätälöitävistä koulutuksista tyoelamapalvelut@hel.fi.