StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Lupa- ja korttikoulutukset / Vartijan koulutus (Ei haettavissa juuri nyt)

Vartijan koulutus (Ei haettavissa juuri nyt)

Oletko kiinnostunut vartijan työstä? Oletko suorittanut väliaikaisen vartijan koulutuksen ja tahtoisit laajentaa osaamistasi ja hankkia vartijakortin?

Voit osallistua vartijan koulutukseen, kun olet suorittanut hyväksytysti väliaikaisen vartijan koulutuksen. Kun olet suorittanut nämä koulutukset, voit hakea poliisilta viisi vuotta voimassa olevaa vartijakorttia.

Kenelle palvelu sopii?

Vartijan koulutus sopii sinulle, jos

 • olet kiinnostunut vartijan työstä.
 • olet suorittanut väliaikaisen vartijan koulutuksen hyväksytysti tai olet suorittanut hyväksytysti vartijan työn perusteet -kurssin ennen vuotta 2017.
 • olet vähintään 18 -vuotias, mutta et vielä 68 vuotta täyttänyt.
 • olet rehellinen ja luotettava henkilö.
 • olet myös muilta henkilökohtaisilta ominaisuuksiltasi vartijan tehtävään sopiva.


Koulutus soveltuu erinomaisesti myös sinulle, jos teet vartiointityötä yrityksen ja julkishallinnon palveluksessa tai työskentelet reseptionistina tai vahtimestarina.

Suomen kielen kielitaitovaatimus tällä kurssilla on eurooppalaisen viitekehyksen mukaan B2.2.

Koulutus antaa sinulle vartijan työssä tarvittavat valmiudet, tiedot ja taidot. Hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen voit hakea poliisilta vartijakorttia ja toimia vakituisena vartijana turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa vartioimistehtävissä. Vakinainen vartijakortti on voimassa viisi (5) vuotta. Osallistuja vastaa itse viranomaiskustannuksista.

Hyväksytysti suoritetusta kokonaisuudesta saa osatutkintodistuksen, Vartijan koulutus, turva-alan ammattitutkinnosta. Osatutkinnon laajuus on 25 osaamispistettä (25 osp).

Sisältö

Koulutukseen kuuluu muun muassa:

 • Turvallisuusalaa ja vartijan toimivaltuuksia ja velvollisuuksia koskeva lainsäädäntö
 • Vartijan toiminta ja tilannehallinta
 • Rakenteellinen suojaus ja tekninen valvonta
 • Palo- ja pelastustoiminta
 • Vartijan voimankäyttövälineet ja niiden käyttö
 • Ensiaputilanteet vartijan työssä

Koulutuksen kesto on 80 tuntia ja se toteutetaan lähiopetuksena. Koulutuksen päätteeksi on koe. Osallistujalta edellytetään 100 % läsnäoloa. Poissaolo keskeyttää koulutuksen.

Hinta ja peruutusehdot

Koulutuksen hinta on 350 €. Hinta sisältää koulutusmateriaalin, kokeen, todistuksen sekä arvonlisäveron 24 %.

Koulutus on maksuton Helsingin työllisyyspalveluiden asiakkaille. Olethan yhteydessä omaan asiantuntijaasi ennen ilmoittautumista ja varmista että voit osallistua koulutukseen.

Ilmoittautumisesi on sitova. Voit peruuttaa koulutuksen maksutta viikkoa ennen sen alkua osoitteeseen stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi. Tämän jälkeen saapuneista peruutuksista perimme puolet koulutuksen hinnasta. Jos et peruuta ilmoittautumistasi tai perut sen kurssipäivänä, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Todistetuista sairaustapauksista maksua ei peritä.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, jos koulutusryhmä ei tule täyteen.

Hakeutuminen

Seuraavat koulutukset alkavat syksyllä 2022. Tiedot päivitetään myöhemmin.

Huomioita

Jos olet työtön työnhakija, ilmoita ennen koulutuksen aloitusta TE-toimiston tai Helsingin työllisyyspalveluiden asiantuntijalle osallistumisesta. Asiantuntija tarkastaa mahdollisuutesi hyödyntää opintoihin lyhytkestoisten opintojen mahdollisuutta.

Lisätietoja

Koulutusta koskevat kysymykset ja tiedustelut stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi.
Kysy myös yrityksille räätälöitävistä koulutuksista tyoelamapalvelut@hel.fi.