StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Lyhytkoulutukset / Trukin käytön ammatillinen lyhytkoulutus

Trukin käytön ammatillinen lyhytkoulutus

Helsingin Työllisyyspalvelut, Stadin ammatti- ja aikuisopisto ja SOL järjestävät yhdessä tiiviin Kohti työelämää -trukin käytön lyhytkoulutuksen Helsingin Työllisyyspalvelujen työttömille yli 25-vuotiaille logistiikka-alan töistä kiinnostuneille työnhakijoille.

Lyhytkoulutuksen tavoitteena on antaa tietoa varastotyöstä ja sen vaatimuksista sekä vahvistaa valmiuksia hakea alan työpaikkaa tarjoamalla ammatillista trukin käytön täsmäkoulutusta. Koulutuksen aikana suoritat työturvallisuuskortin. Sinulla on mahdollisuus työllistyä SOL:iin lyhytkoulutuksen käytyäsi.

Kenelle palvelu sopii?

Ammatillinen lyhytkoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti yli 25-vuotiaille työttömille ja Helsingin työllisyyspalveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat aidosti motivoituneita työskentelemään varastoalalla.

Hakijoilta edellytetään suomen kielen tasoa (B1.1) toimiva peruskielitaito ja varastoalalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Sisältö

  • Työturvallisuuskorttikoulutus
  • Tutustuminen varastoalaan, trukkiturvallisuus ja ajoonlähtötarkastus
  • Ajoharjoittelu vastapaino-, työntömasto- ja lavansiirtotrukeilla.
  • Työnantajatreffit: Hakijat pääsevät koulutuksen lopuksi työnantajan pikatyöhaastatteluihin. Lisäksi työnantaja kertoo työstä ja työpaikoistaan.
  • Opetus tapahtuu suomeksi.

Aika ja paikka

Koulutus pidetään osoitteessa Valuraudankuja 3, 00700 Helsinki (Malmi).

  • ma 16.10. klo 9–15 Työturvallisuuskorttikoulutus, tutustuminen varastoalaan, trukkiturvallisuus ja ajoonlähtötarkastus
  • ti–pe 17.–20.10. Ajoharjoittelu trukeilla. Aamuryhmä klo 8–11 ja iltapäiväryhmä klo 12–15
  • ma 23.10. klo 12–14 Työnantajatreffit: Hakijat pääsevät koulutuksen lopuksi SOL:n pikatyöhaastatteluihin. Osoite Malminkatu 34, 2 krs.

Hinta

Opiskelu on Helsingin Työllisyyspalvelujen asiakkaille maksutonta.

Hakeutuminen

Koulutuksen hakuaika on päättynyt.

Jatkopolut

Sinulla on mahdollisuus työllistyä lyhytkoulutuksen jälkeen yhteistyöyritys SOL:iin.

Huomioita

Työttömänä Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijana, ilmoita ennen koulutuksen aloitusta asiantuntijallesi osallistumisesta. Vastuuasiantuntija selvittää kanssasi koulutuksen aloittamiseen liittyvät asiat, kuten työttömyysturvaoikeuden koulutuksen ajalta.

Huomioithan, että sinulla tulee olla suomalainen henkilötunnus, jotta voit saada työturvallisuuskortin. Ota koulutukseen mukaan voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Petri Myllynen, koordinoiva opettaja (Stadin AO)
puh. 0504013047
petri.myllynen(at)edu.hel.fi

Päivitetty 25.9.2023