StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Asiakaspalvelun perusteet, kahvilatyöntekijä (Hakuaika 2.9.2022 asti)

Asiakaspalvelun perusteet, kahvilatyöntekijä (Hakuaika 2.9.2022 asti)

Haluatko työskennellä kahvilassa, henkilöstöravintolassa tai vaikkapa hotellin aamiaistarjoilussa asiakaspalvelutehtävissä? Hanki osaamista asiakaspalvelun perusteet kahvilatyöntekijä koulutuksesta asiakaspalvelun perusteiden koulutuksessa. Koulutuksen päätteeksi suoritetaan ravintola- ja catering-alan kahvilapalvelut -tutkinnon osa, ja sen laajuus on 10 osaamispistettä. Koulutuksen jälkeen osaat valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin ja palvella asiakkaita. Osaat myydä ja tarjoilla ruokatuotteita sekä alkoholittomia juomia. Osaat työskennellä kassalla ja tehdä tilityksen.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta tutkinnon osa Kahvilapalvelut (10 osp) ja työllistyä alan työtehtäviin julkiselle tai yksityiselle sektorille.

Koulutuksen jälkeen opiskelija saa valmiudet toimia työryhmän jäsenenä kahvilan asiakaspalvelu-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä. Hän osaa myös valmistaa ja laittaa esille eri jalostusasteella olevista raaka-aineista ruoka- ja juomatuotteita kahvilassa tai aamiaispaikassa ja käyttää tarvittavia koneita ja laitteita.

Opiskelija voi täydentää opintojaan myöhemmin suorittamalla lisää tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Työvoimakoulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, ja se sisältää lähiopetusta sekä työelämässä oppimista.

Työelämässä oppiminen toteutuu pääkaupunkiseudun kahviloissa.

Kenelle palvelu sopii?

Koulutus on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat työskennellä asiakaspalvelutehtävissä kahvilassa tai ravintola- ja catering-alalla ilman anniskeluosaamista.

Hakijoilta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa (B1.1) ja ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Sisältö

Koulutukseen kuuluu muun muassa:

  • Asiakkaan kohtaaminen
  • Asiakaspalvelufraasit, alan sanasto
  • Kassatyöskentely
  • Tekniset taidot
  • Erityisruokavaliot
  • Hygieniaosaaminen & omavalvonta
  • Työelämätaidot
  • Erilaiset kahvilat sekä ravintola-alan toimintaympäristöt
  • Astia- ja jätehuolto
  • Koneet ja laitteet

Koulutuksen aikana suoritetaan:

  • Hygieniapassi
  • Tutkinnon osan näyttö

Aika ja paikka

Koulutus kestää kolme (3) kuukautta. Koulutus alkaa 3.10.2022 ja päättyy 22.12.2022.

Hinta ja peruutusehdot

Opiskelu on ilmaista. Oppilaitos lainaa työvaatteet koulutuksen ajaksi. Työjalkineet opiskelijan pitää hankkia itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon/kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Lisätietoja

Hanna Lehtomaa, ravintolapalvelun opettaja

040 334 5709

hanna.lehtomaa@edu.hel.fi