StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Erityisruokavaliot palvelukeittiössä (TE nro 715709) (Hakuaika päättyy 15.10.2023)

Erityisruokavaliot palvelukeittiössä (TE nro 715709) (Hakuaika päättyy 15.10.2023)

Haluatko päivittää ja täydentää osaamistasi erityisruokavalioista, jotta työskentely palvelukeittiössä on varmempaa ja sujuu helpommin? Hae lisää oppia suorittamalla palvelu- ja jakelukeittiön tutkinnon osa erityisruokavalio-opetuksella täydennettynä. Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia palvelukeittiön työtehtävissä työryhmän jäsenenä.

Kenelle palvelu sopii?

Koulutus on tarkoitettu ruokapalvelualasta kiinnostuneille tai siitä jo työkokemusta kartuttaneille. Koulutuksesta on hyötyä henkilöille, jotka haluavat työskennellä palvelukeittiössä ja vahvistaa erityisruokavalio- osaamistaan. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan koulutusta.

Sisältö

  • Omavalvonta, elintarvikkeiden ja ruokien vastaanotto ja varastointi
  • Ruokien kuumentaminen
  • Aamupalan, lisäkkeiden ja välipalatuotteiden valmistaminen
  • Erityisruokavaliot ja ravitsemissuositukset
  • Ruokien jakaminen ja esillelaitto
  • Asiakaspalvelu
  • Astiahuolto ja puhtaanapito

Koulutuksen aikana suoritetaan:

  • Hygieniapassi (tarvittaessa)
  • Tutkinnon osan näyttö

Aika ja paikka

Työvoimakoulutus toteutetaan 21.11.2023 – 8.3.2024 päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Työelämässä tapahtuva oppiminen toteutuu pääkaupunkiseudun palvelu- ja jakelukeittiöissä. Niitä ovat esimerkiksi päiväkodit, koulut ja palvelutalot.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Työvaatetus lainataan koulutuksen ajaksi oppilaitoksesta. Työjalkineet opiskelija hankkii itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Hakijalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa ja ruokapalvelualalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä, sekä vuorovaikutustaitoja.

Lisätietoja

Jouni Savolainen
puh. 040 3345 710
jouni.savolainen(at)edu.hel.fi

Salla Toitturi
puh. 050 310 6105
salla.toitturi(at)edu.hel.fi