StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Hotellin talentti 710301 (Hakuaika 3.1.2023 asti)

Hotellin talentti 710301 (Hakuaika 3.1.2023 asti)

Haluatko työllistyä monipuolisiin hotellin asiakaspalvelun tehtäviin? Hotellin talentti työvoimakoulutuksessa yhdistyy ravintola- ja catering-alan teoriaopinnot sekä työssäoppiminen. Koulutettavat kehittyvät hotellin asiakaspalvelun moniosaajiksi ja tavoitteena on saada valmiudet työllistyä hotellin (tai suuren ravintolan) asiakaspalvelun monipuolisiin työtehtäviin.

Kenelle palvelu sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai Helsingin työllisyyspalveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään hotellin asiakaspalvelutehtävissä monipuolisesti.

Opiskelijalta edellytetään erittäin hyvää suomen kielen taitoa (B1.1) ja ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä, asiakaspalveluhenkisyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa eri opiskelumuodot vaihtelevat. Koulutus alkaa noin 1 – 6 viikon lähi- ja teoriaopetusjaksolla riippuen kunkin opiskelijan taustasta. Tämän jälkeen opiskelijat siirtyvät oppimaan työelämään. Opetus koostuu teoriaopetuksesta (lähi- ja verkko-opiskelusta), ohjatusta itseopiskelusta ja myöhemmin pääasiassa työssäoppimisesta palkattomalla koulutussopimuksella. Opiskelu on työpainotteista. Työpaikalla tapahtuva oppiminen, lähiopetus, itseopiskelu/etätehtävät sekä omaehtoinen tiedon hankkiminen ja soveltaminen käytäntöön vuorottelevat. Työssäoppiminen voi tapahtua myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Työelämässä tapahtuvan oppimisen aikana on mahdollista suorittaa näyttöjä ravintola- ja catering-alan perus- ja ammattitutkinnon tutkinnon osista. Koulutuksen lopuksi laaditaan ansioluettelo (CV) ja opiskelijoille järjestetään oma räätälöity rekrytointitilaisuus, jonka tavoitteena on opiskelijoiden työllistyminen heti koulutuksen päätyttyä alan yrityksiin.

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 31.1. – 22.6.2023 Stadin AO:ssa osoitteessa Prinsessantie 2, 00820 Helsinki.

Hinta ja peruutusehdot

Opiskelu on helsinkiläisille työttömille maksutonta.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / Helsingin työllisyyspalveluihin.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioita

Koulutuksen esivalinta tehdään koulutushakemuksen perusteella yhteistyössä kouluttajan kanssa. Hakemuksessa on tärkeää tuoda myös esille miksi haluat mukaan koulutukseen ja kertoa motivaatiostasi ja soveltuvasta osaamisestasi (hakemuksen kohta ”tarkemmat perustelut”). Täytä siis hakemus huolellisesti.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Lisätietoja

Jouni Savolainen, opettaja

Puh. 0403345710

jouni.savolainen@edu.hel.fi

Päivitetty 17.11.2022