Koulutus antaa valmiudet suunnitella ja toteuttaa aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä ohjata koululaisia päivittäisissä toiminnoissa ja omaehtoisessa toiminnassa. Koulutus antaa valmiudet käyttää luovia ja toiminnallisia menetelmiä ryhmien ohjaamisessa sekä toimimaan yhteistyössä koulun ja vanhempien kanssa.
Koulutuksessa suoritetaan Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta tutkinnon osa Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 30 osp.
·aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnittelu ja toteutus
·päivittäisissä toiminnoissa ja omaehtoisessa toiminnassa ohjaaminen
·luovien ja toiminnallisten menetelmien käyttö ryhmän ohjaamisessa
·yhteistyössä toimiminen
·suomi toisena kielenä
Iltapäiväkerhossa ohjaajan työpäivä päättyy klo 17.00, ja hakijan täytyy sitoutua noudattamaan iltapäiväkerhon työaikoja. Työssä oppimisen paikat ovat eri puolella Helsinkiä.
S2-opettaja osallistuu opetukseen ja hänen opetuksensa integroituu ammatillisen opetuksen sisältöihin:
·kasvatus- ja ohjausalan ammattisanasto
·keskustelutilanteiden harjoittelu suomen kielellä
·erilaisten ohjaamistilanteiden harjoittelu suomen kielellä (esim. läksykerho, ruokailutilanteet, askartelu- ja liikuntahetkien ohjaaminen)
Lisäksi tarjotaan suomen kielen tukea työssäoppimisen aikana Teamsin kautta.
Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 5.2.2024 – 30.04.2024. Koulutus ei sisällä lomia.
Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena sekä työssä oppimisena työpaikalla. Verkko-opetusta käytetään työssä oppimisen yhteydessä opiskelijoiden ohjaamiseen.
Tutkinnon osa suoritetaan työelämässä tapahtuvana näyttönä työssä oppimisen päätteeksi. Näytössä opiskelija osoittaa ammattitaitonsa käytännön työtehtävissä toimimalla ohjaajana aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Näyttöympäristönä on perusopetuksen iltapäiväkerho.
Opintojen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.
Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Teollisuuskatu 23, 00510 Helsinki.
Työvoimakoulutus on helsinkiläisille työttömille työnhakijoille maksutonta.
Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.
Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.
· Kielitesti: 10.01.2024 klo 9.00. Kouluttaja lähettää kutsun sähköpostitse.
· Haastattelut: 11. – 12.1.2024. Kouluttaja lähettää kutsun sähköpostitse ja tekstiviestillä. Kielitesti ja haastattelut osoitteessa Stadin AO, Teollisuuskatu 23-25 A 1, 00510 Helsinki.
Opettaja Kristiina Kotajärvi
kristiina.kotajarvi(at)edu.hel.fi