StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Koneistaja/ CNC-sorvaaja nro 713863 (Haku päättyy 28.8.)

Koneistaja/ CNC-sorvaaja nro 713863 (Haku päättyy 28.8.)

Kiinnostaako sinua työskentely konepajassa arvostetussa ja siistissä sisätyössä? Hae koulutukseen, jonka osaajista on Suomessa huutava pula! Tavoitteena on riittävät taidot toimia itsenäisesti konepajassa ja osaaminen erityisesti CNC-sorvilla työskentelyyn.

Koulutus sisältää 6 kuukautta lähiopetusta Stadin AO:n oppimisympäristössä ja 2 kuukautta työssäoppimista.

Kenelle palvelu sopii?

Koulutus on tarkoitettu koneistajan ammattitaidosta ja koneistustyöstä kiinnostuneille vähintään peruskoulun oppimäärän suorittaneille henkilöille. Koulutus sopii myös alan vaihtajille. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden työssäoppimiseen ja parhaimmassa tapauksessa työpaikan konepajassa.

Kielitaitovaatimus: B1.1 eli toimiva peruskielitaito. Opiskelija pystyy viestimään ja osallistumaan keskusteluihin melko vaivattomasti jokapäiväisissä viestintätilanteissa. Opiskelija ymmärtää pääasiat ja joitakin yksityiskohtia selkeästä ja lähes normaalitempoisesta yleiskielisestä puheesta tai yleistajuisesta kirjoitetusta tekstistä.

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään seuraaviin asioihin:

 • Koneistukseen perehdytys
 • Työturvallisuus
 • Manuaalisorviin tutustuminen ja sorvausharjoitukset, joiden tarkoituksena on perehtyä sorvaukseen.
 • CNC-sorviin ja sorvaukseen tutustuminen ja koneen käyttö
 • Sorvin työkalut, käyttö ja asetusten tekeminen
 • Kappaleen kiinnittäminen
 • Mittavälineiden valinta ja käyttö
 • Teknisen piirustuksen tulkinta ja luku
 • Mittatoleranssit, kierteet, geometriset toleranssit, merkitys koneistuksessa
 • Työstöarvot, valinta ja laskeminen tai muu määritys
 • Eri ohjaustavat, sorvin omaohjaus; Haas, Fanuc, Mazak
 • G-koodi, koodin tulkinta, tuottaminen ja muokkaus
 • Pyörivät työkalut, käyttö ja ohjelmointi
 • Koneistusta, koneajoa ja asetustentekoa sekä ohjelmointiharjoituksia
 • Kappaleiden viimeistely ja laatu
 • Työturvallisuuskorttikoulutus
 • Työssäoppiminen alan yrityksessä ja mahdollinen työllistyminen CNC-sorvaajaksi

Koulutuksen suorittaminen antaa vahvat perustaidot toimia koneistajana ja CNC-sorvilla työskentelyyn.

Aika ja paikka

Koulutuksen ajankohta on 25.9.2023 – 31.5.2024. Koulutus järjestetään Stadin AO:n toimitiloissa osoitteessa Abraham Wetterin tie 4, 00810. Opetus on lähiopetusta kuusi tuntia arkipäivisin. Koulutuksessa on lomaa viikolla 52/2023.

Koulutus sisältää myös työssäoppimista. Paikat sijaitsevat pääkaupunkiseudulla.

Hinta ja peruutusehdot

Koulutus on työvoimakoulutusta ja Helsingin työllisyyspalveluiden asiakkaille maksutonta.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa tyomarkkinatori.fi -> henkilöasiakas -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 713863) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon/ Helsingin työllisyyspalveluihin. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/ Helsingin työllisyyspalveluissa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi-henkilöasiakkaat

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Osa hakijoista haastatellaan ennen koulutukseen valintaa. Lisäksi järjestetään suullinen haastattelu koulutukseen valittaville henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Haastattelut pidetään Stadin AO:ssa viikolla 37 osoitteessa Abraham Wetterin tie 4, 00880 Helsinki.

Lisätietoja

Opettaja Mika Kuusisto
Puh. 040 535 4346
mika.kuusisto(at)edu.hel.fi

Koulutuspäällikkö Mika Jokimäki
Puh. 040 519 5724
mika.jokimaki(at)edu.hel.fi

Päivitetty 29.6.2023