StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Lyhytkoulutus logistiikkaan (kuljetuspalvelut) nro 713835 (Haku päättyy 14.8.2023)

Lyhytkoulutus logistiikkaan (kuljetuspalvelut) nro 713835 (Haku päättyy 14.8.2023)

Oletko kiinnostunut logistiikan ihmeellisestä maailmasta? Haluaisitko oppia ajamaan pakettiautoa taloudellisesti ja turvallisesti sekä toimimaan jakeluliikenteessä? Oletko reipasotteinen ja tarkka? Joustatko, kun esihenkilö pyytää sinua tekemään pidempää päivää? Kiinnostaako hyvät työllistymisen mahdollisuudet logistiikka-alalla?

Jos tunnistat itsesi edeltävästä kuvauksesta, tervetuloa opiskelemaan Stadin AO:n logistiikan lyhytkoulutukseen tavaran kuljettamista, pääkaupunkiseudun reittisuunnittelua ja logistiikka-alan työympäristöissä toimimista! Tarjoamme uudet, nykyaikaiset ja monipuoliset oppimisympäristöt. Meiltä löytyy laaja tarjonta kalustoa ja simulaattoreita, joiden käyttöä pääset tiloissamme turvallisesti opettelemaan. Koulutuksen ohjaajina toimivat logistiikka-alan ammattilaiset, jotka tukevat ja ohjaavat sinua koko koulutuksen ajan.

Kenelle palvelu sopii?

Hakijalla tulee olla kuljetusalalle sopiva terveys, valmius vuorotyöhön ja reipas työasenne sekä voimassa oleva B-ajokortti. Työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa, tarkkuutta, huolellisuutta sekä valmiutta työskennellä tiukassakin aikataulussa. Työtä tehdään kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä, joten valmius vuorotyöhön on välttämätön edellytys koulutukseen valittaville. Valinnassa painotetaan hyvää motivaatiota ja reipasta työasennetta sekä riittävää suomenkielentaitoa (vähintään B1.1).

Suoritettavat tutkinnonosat kuuluvat logistiikan perustutkintoon, joka on kuljetuspalveluiden osaamisalan osalta SORA-lainsäädännön alainen. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla toimintakykyä heikentävä sairaus tai vamma.

Sisältö

Koulutuksen sisältö muodostuu seuraavista osa-alueista:

  • tavaran kuljettaminen (15 osaamispistettä)
  • pääkaupunkiseudun reittisuunnittelu (15 osaamispistettä)
  • logistiikka-alan työympäristössä toimiminen (15 osaamispistettä )
  • työturvallisuuskortti
  • Tieturva1-koulutus

Aika ja paikka

Koulutus järjestetään Stadin AO:ssa ajalla 2.10.2023-1.3.2024. Koulutusta järjestetään klo 8-20 max 7 h/ pvä. Koulutuspaikan osoite on Valuraudankuja 3, 00700 Helsinki.

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa omaan käyttöönsä jäävät lupien ja korttien mahdolliset viranomaismaksut esim. ajokortti.

Jatkopolut

Koulutus toimii erinomaisena pohjana jatkaa opintoja koko logistiikan perustutkinnon suorittamiseen ja avaa hyvät mahdollisuudet työllistyä kevyessä jakeluliikenteessä.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos hakija ei ole TE-toimiston asiakkaana, toivomme hänen rekisteröitymistään TE-toimistoon työnhakijaksi ennen koulutukseen hakemista.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioita

Valinta tehdään kaksivaiheisesti hakemusten ja henkilökohtaisten haastatteluiden sekä mahdollisen ajonäytteen perusteella, tarvittaessa kartoitamme suomen kielen taitotason. Esivalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella, joten kerrothan lyhyesti tähänastisesta työkokemuksestasi ja miksi haluat mukaan koulutukseen.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä lisätietoja antaa ajalla 24.5.–2.6. ja 31.7.–14.8. vastuuopettaja:

Jani Toropainen
Opettaja
Puh. 040 141 8826
jani.toropainen(at)edu.hel.fi

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma–pe 9–16 tai koulutusneuvonnan chat-palvelu ma–pe klo 9.00 – 16.00.

Päivitetty 24.5.2023