StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Ravintola- ja suurtalousalan koulutus (TE nro 715690) (Hakuaika päättyy 15.10.2023)

Ravintola- ja suurtalousalan koulutus (TE nro 715690) (Hakuaika päättyy 15.10.2023)

Työllisty ravintola-alalle! Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työllistyä ravintola- ja suurtalousalan erilaisiin työtehtäviin, kokiksi ja asiakaspalvelutehtäviin. Koulutus on suunnattu ravintola-alasta kiinnostuneille tai alan työkokemusta omaaville, alalle soveltuville työnhakijoille.

Kenelle palvelu sopii?

Mikäli olet asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkinen, pystyt itsenäiseen ja ryhmässä työskentelyyn, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alan monipuolisista työtehtävistä ja sinulla on hyvä suomen kielen taito, hae mukaan koulutukseen!

Sisältö

Lyhyen lähiopetusjakson jälkeen sinulle suunnitellaan oma opintojen polku ravintola-alalle. Varsinaisessa koulutuksessa on mahdollista suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osa tai -osia, voit tutustua tutkinnon suorittamiseen ja tutkinnon osiin tästä: http://bit.ly/raca_pt_tutkinnon_osat.

Opiskelu on työpainotteista, työelämässä oppimisen (työpaikalla tapahtuva oppimisen) lisäksi, lähiopetus, itseopiskelu/etätehtävät sekä omaehtoinen tiedon hankkiminen ja soveltaminen käytäntöön vuorottelevat.

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 21.11.2023 – 10.5.2024 monimuoto-opiskeluna, jossa eri opiskelumuodot vaihtelevat opiskelijan tarpeiden mukaan. Pääpaino opinnoissa on työpaikalla oppimisessa.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki.

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on maksutonta. Oppilaitos lainaa työvaatteet koulutuksen ajaksi.

Työjalkineet opiskelija hankkii itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Hakijoilta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa (B1.1) ja ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä, sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Lisätietoja

Jouni Savolainen
puh. 040 3345 710
jouni.savolainen(at)edu.hel.fi

Salla Toitturi
puh. 050 310 6105
salla.toitturi(at)edu.hel.fi