StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Lyhytkoulutus logistiikkaan (varasto) (TE nro 715712) (Hakuaika päättyy 1.12.2023)

Lyhytkoulutus logistiikkaan (varasto) (TE nro 715712) (Hakuaika päättyy 1.12.2023)

Oletko kiinnostunut logistiikan ihmeellisestä maailmasta? Haluaisitko oppia ajamaan trukeilla turvallisesti ja käyttämään niitä monipuolisissa työympäristöissä? Oletko reipasotteinen ja tarkka? Joustatko, kun esihenkilö pyytää sinua tekemään pidempää päivää? Kiinnostaako hyvät työllistymisen mahdollisuudet logistiikka-alalla?

Jos tunnistat itsesi näistä aiheista, niin Tervetuloa opiskelemaan Stadin AO:n logistiikan lyhytkoulutukseen trukinkuljettajan tehtäviin ja logistiikan työympäristössä toimimiseen! Tarjoamme uudet, nykyaikaiset ja monipuoliset oppimisympäristöt. Meiltä löytyy laaja tarjonta erilaisista trukkityypeistä, joiden käyttöä pääset tiloissamme turvallisesti opettelemaan. Koulutuksen ohjaajina toimii logistiikka-alan ammattilaiset, jotka tukevat ja ohjaavat sinua koko koulutuksen ajan.

Kenelle palvelu sopii?

Hakijalla tulee olla varasto- ja terminaalityöhön sopiva terveys, valmius vuorotyöhön sekä reipas työasenne. Trukin kanssa työskentely vaatii myös hahmotuskykyä. Työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa, tarkkuutta, huolellisuutta ja valmiutta työskennellä myös kiireen alla. Työtä tehdään kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä, joten valmius vuorotyöhön on välttämätön edellytys koulutukseen valittaville. Valinnassa painotetaan hyvää motivaatiota ja reipasta työasennetta sekä riittävä suullinen suomenkielentaitoa (vähintään B1.1.).

Sisältö

Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana toimiminen 25 osaamispistettä ja Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osaamispistettä (Logistiikan perustutkinto 2022). Lisäksi koulutuksessa suoritetaan työturvallisuuskortti ja ensiapukoulutus.

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 3.1.2024 – 26.5.2024.

Koulutusjärjestelyt: Teoriaopetus toteutetaan lähiopetuksena pääsääntöisesti arkisin klo 08.00 – 20.00 (kuitenkin max. 7h/päivä) ja työssäoppiminen yrityksen työaikojen puitteissa.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, logistiikan toimipiste, Valuraudankuja 3, 00700 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa omaan käyttöönsä jäävät lupien ja korttien mahdolliset viranomaismaksut (esim. ajokortti).

Jatkopolut

Koulutus toimii erinomaisena pohjana jatkaa opintoja koko logistiikan perustutkinnon suorittamiseen, esim. oppisopimuskoulutuksena. 

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Hakemuksien perusteella valitut kutsutaan haastatteluun oppilaitokseen 11.12–15.12.2023 välisenä aikana.

Ilmoita ennen koulutuksen aloitusta Helsingin työllisyyspalveluiden asiantuntijalle osallistumisesta. Koulutukseen osallistuminen ei vaikuta oikeuteesi saada työttömyysetuutta, mutta asiasta on ilmoitettava.

Lisätietoja

Teemu Tervashonka: p. 040 5689794, teemu.tervashonka(at)edu.hel.fi klo 9–15 välisenä aikana.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9 – 16.15 tai Koulutusneuvonnan chat-palvelu ma-pe klo 9.00 – 16.00.