Haluatko työskennellä koulun tai päiväkodin keittiössä?
Koulutus antaa sinulle mahdollisuuden tehdä avustavia tehtäviä, kuten tiskaamista, esivalmistelua ja salaatin tekoa.
Koulutus antaa sinulle valmiudet ja taidot tehdä avustajan tehtäviä koulun ja päiväkodin keittiössä. Saat varmemman ja turvallisemman olon keittiötyöhön.
Opiskelussa sinulla on mahdollisuus suorittaa yksi tai kaksi tutkinnonosaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Näiden opintojen lisäksi opiskelet myös suomen kieltä vähintään päivän viikossa koko koulutuksen ajan.
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään palvelukeittiön työtehtävissä tai avustavissa keittiötyötehtävissä julkisella tai yksityisellä sektorilla.
Opiskelijalta edellytetään:
· riittävää suomen kielen taitoa: kuullun ymmärtäminen ja lukeminen vähintään A1.3 -tasoa
· ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä
· hyviä vuorovaikutustaitoja.
Palvelukeittiön työntekijän työtehtäviä:
· Aamupalan, lisäkkeiden ja välipalatuotteiden valmistaminen
· Omavalvonta, elintarvikkeiden ja ruokien vastaanottaminen ja varastointi
· Ruokien kuumentaminen, jakelu ja esille laitto
· Asiakaskohtaaminen
· Keittiön avustavat työtehtävät
· Astiahuolto ja puhtaanapito
· Hygienia
Työtehtävät rakennetaan koulutussopimustyöpaikan (päiväkodin-, koulun- tai palvelu- ja jakelukeittiö) tarpeista.
Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa hygieniapassi.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa eri opiskelumuodot vaihtelevat opiskelijan tarpeiden mukaan. Koulutus alkaa noin 2 kuukauden lähi-opetusjaksolla, jonka jälkeen opiskelijat siirtyvät oppimaan työelämään.
Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen opiskelija pystyy työskentelemään ravintola-alan avustavissa työtehtävissä ja / tai palvelukeittiössä erilaisissa työtehtävissä.
Opetus koostuu alkuun teoria- ja käytännönopetuksesta, sekä ammatillisia opintoja tukevasta suomenkielenopinnoista.
Osa opiskelusta tapahtuu työelämässä (työpaikalla tapahtuva oppiminen). Työssäoppimisen aikana opiskelija osallistuu tarvittaessa oppilaitoksessa järjestettäviin lähi-opetuspäiviin oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmansa mukaisesti.
Koko ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen on mahdollista, mutta koulutuksen järjestäjä suosittelee ”polkua”, jossa opiskelija suorittaa ensin tämän työvoimakoulutuksen, sitten siirtyy mahdollisesti oppisopimusopiskelijaksi tai työelämään.
Työelämässä tapahtuvan oppimisen aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osista.
· Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot (10 osp)
· Ruokapalvelutoiminnot (10 osp)
Koulutuksen lopuksi laaditaan ansioluettelo (CV) ja opiskelijoille järjestetään oma räätälöity rekrytointitilaisuus, jonka jälkeen opiskelijoilla on mahdollisuus työllistyä heti koulutuksen päätyttyä alan yrityksiin. Myös opiskelua oppisopimusopiskelijana suositellaan. Tällöin opiskelija on työsuhteessa.
Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 22.1. – 31.5.2024.
Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantie 2, 00820 HELSINKI
Työvoimakoulutus on helsinkiläisille työttömille työnhakijoille maksutonta. Työvaatetus lainataan koulutuksen ajaksi oppilaitoksesta. Työjalkineet opiskelija hankkii itse. Suosittelemme myös omien työvaatteiden hankintaa.
Koulutuksen tavoitteena on saada valmiudet työllistyä ravintola-alan avustaviin työtehtäviin valmistus- tai palvelukeittiöön yksityiselle tai julkiselle sektorille.
Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS.
Opiskelija voi täydentää opintojaan myöhemmin suorittamalla lisää tutkinnon osia tai koko tutkinnon.
Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.
Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.
KOULUTUSVALINTA
Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten, esivalintojen ja haastattelujen perusteella. Esivalinta haastatteluun suoritetaan hakemusten perusteella, joten perustelethan hakemuksesi huolellisesti.
Esivalinnat hakemusten perusteella tehdään viikolla 50
Sen jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ja kielitestiin. TE-toimisto lähettää kutsut kirjeellä.
Yhteistyökumppanit: Pääkaupunkiseudun ravintola-alan yritykset
Rose Eskola, puh. 040 671 9728, rose.eskola(at)edu.hel.fi
Jouni Savolainen, puh. 040 3345 710, jouni.savolainen(at)edu.hel.fi