StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Turvallisuusosaaja kaupan alalle (TE nro 717224) (Hakuaika päättyy 29.1.2024)

Turvallisuusosaaja kaupan alalle (TE nro 717224) (Hakuaika päättyy 29.1.2024)

Oletko täysi-ikäinen ja kaupan ja turvallisuusalan osaaminen kiinnostaa? Haluatko uuden ammatin? Tule opiskelemaan kaupan alan turvallisuusosaajaksi!

Koulutuksen tavoite on, että voit tehdä monipuolisia töitä esim. kaupassa turvamyyjänä, palveluvartijana tai turvatyöntekijänä. Olet asiakaspalvelija, hallitset erilaisia keinoja ehkäistä ennalta kaupan tuotehävikkiä ja omalta osaltasi suojaat työkohteesi henkilöstöä ja omaisuutta. Voit hyllyttää, olla kassalla tai valvoa liikkeen tapahtumia teknisten turvallisuusjärjestelmien avulla.
Työssäsi tarvitset paitsi kaupan osaamista myös vartijakorttia, jonka myöntää poliisi.

Kenelle palvelu sopii?

· Olet täysi-ikäinen.
· Olet työtön työnhakija, tai saatat jäädä pian työttömäksi, ja haluat uusia työmahdollisuuksia.
· Haluat tehdä työtä ja edistää turvallisuutta monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä kaupan alalla.

Kaupan alan turvallisuusosaajana teet vaativaa ja vaihtelevaa asiakaspalvelutyötä. Se on usein vuorotyötä ja sitä tehdään erilaisissa työkohteissa.
Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja pysyt rauhallisena haastavissakin tilanteissa. Olet nuhteeton ja sinulla on hyvä fyysinen ja psyykkinen terveys.

Sisältö

Koulutuksen alussa on orientaatiojakso, jonka aikana arvioidaan ammatillinen osaamisesi sekä yksilölliset oppimistarpeesi. Orientaation päätteeksi laadit yhdessä kouluttajan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOKS).

Opiskelun aikana voit suorittaa yhden tai useamman osan ammatillisesta perustutkinnosta tai ammattitutkinnosta. Näytät osaamisesi joko työpaikalla tai oppilaitoksessa.

Opintojen aikana voit opiskella esimerkiksi seuraavia teemoja:
– kaupan alan kassajärjestelmään tutustuminen
– turvallisuusalan osaaja asiakaspalvelijana
– vartijan peruskoulutus ja koe
– kaasusumutin- ja teleskooppipatukkakoulutukset
– työturvallisuuskortti
– tulityökortti
– häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp), turvallisuusalan perustutkinnon osa
– työ- ja urasuunnittelu sekä työnhaun valmennus

Aika ja paikka

Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 4.3.2024 – 30.4.2024.

Opiskelu on lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua ja työpaikalla oppimista.

Lähiopetuspäivät koulussa ovat arkisin pääasiassa kello 8.00-16.00. Kun opiskelet työpaikalla, noudatat työpaikan työaikoja. Työ voi olla vuorotyötä. Sinun täytyy pystyä liikkumaan pääkaupunkiseudun alueella työpaikoille, joissa suoritat työssäoppimisjakson.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Sturenkatu 18-22, 00510 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on osallistujille maksutonta. Vaikka koulutus ja kokeet eivät maksa mitään, korttien hakemiskulut poliisilta maksat itse.

Jatkopolut

Koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja koulussa, tai tehdä työtä ja opiskella lisää kaupallisia tai turvallisuusalan ammatillisia osaamisia työn ohessa oppisopimuskoulutuksessa.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

VALINTAPERUSTEET
· Olet täysi-ikäinen.
· Olet työtön työnhakija, tai saatat jäädä pian työttömäksi, tai haluat vaihtaa ammattia.
· Olet nuhteeton ja ihmisenä turvallisuusalalle sopiva, pysyt rauhallisena myös vaikeissa tilanteissa.
· Sinulla on hyvä terveys.
· Olet luotettava työntekijä ja osaat tehdä työtä yksin sekä yhdessä toisten kanssa.
· Voit osallistua koulutukseen joka päivä klo 8-16 välisenä aikana.
· Sinulla on riittävän hyvä suomen kielen taito. Opetus ja testit ovat suomenkielisiä.

Koulutuksen järjestäjä kutsuu tekstiviestillä hakemusten perusteella esivalitut hakijat viikolla 7/2024 järjestettäviin kartoitushaastatteluihin (Stadin AO, Sturenkatu 18-22). Haastattelujen jälkeen opiskelijavalinnat vahvistetaan yhdessä TE-palvelujen kanssa. Koulutuksen järjestäjä lähettää koulutukseen hyväksytyille tiedon hyväksynnästä tekstiviestillä.

Lisätietoja

Opettaja Katariina Kilpi
katariina.kilpi(at)edu.hel.fi