StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Hoiva-avustaja koulutus (TE nro 715140) (Hakuaika päättyy 24.10.2023)

Hoiva-avustaja koulutus (TE nro 715140) (Hakuaika päättyy 24.10.2023)

Hoiva-avustajana huolehdit asiakkaiden perustarpeista ja työskentelet vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä.

Hoiva-avustajat eivät ole yksin työvuorossa, eivätkä he vastaa lääkehoidon toteutuksesta. Hoiva-avustaja työskentelee usein kodinomaisissa hoitoympäristöissä, esimerkiksi palvelutaloissa ja hoivakodeissa.

Kenelle palvelu sopii?

Hoiva-avustajakoulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan avustavista tehtävistä kiinnostuneille 20-vuotta täyttäneille työttömille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, jotka haluavat toimia avustajana ikääntyneille.

Sisältö

Tavoitteena on antaa perusvalmiuksia sosiaali- ja terveysalan asiakkaiden avustamisessa ja tukemisessa heidän arkitoimissaan, esimerkiksi avustaminen:
· ruokailussa
· henkilökohtaisen hygienian hoidossa
· ulkoilussa
· viriketoiminnassa

Koulutus koostuu kahdesta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osasta:
· Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp
· Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp

Aika ja paikka

Koulutus järjestetään ajalla 1.12.2023–31.10.2024.

Koulutus on lähi- ja verkko-opetusta sekä työssä oppimista.
Työssäoppimisjaksot: 11.3-5.5.2024 sekä 12.8-20.10.2024
Loma-aika: 1.7-28.7.2024

Opintojen alussa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutuspaikka: Stadin ammatti- ja aikuisopiston Vilppulantien toimipiste, Vilppulantie 14, 00700 Helsinki.

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on helsinkiläisille työttömille työnhakijoille maksutonta.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Koulutus edellyttää alalle soveltuvuutta, kielitaito vähintään A2.1, hyvää terveydentilaa ja mahdollisuutta tehdä vuorotyötä. Vuorovaikutustaidot ovat ammattitaidon keskeinen osa.

Lisätietoja

Sanna Lehtonen
puh. 040 751 8531
sanna.lehtonen(at)edu.hel.fi