StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Tapahtumatyöntekijän työvoimakoulutus 709641 (Hakuaika 18.1.2023 asti)

Tapahtumatyöntekijän työvoimakoulutus 709641 (Hakuaika 18.1.2023 asti)

Oletko täysi-ikäinen asiakaspalvelija? Haluatko olla mukana toteuttamassa onnistuneita yleisötapahtumia ja tehdä monipuolisia turvallisuuden, asiakaspalvelun ja myynnin tehtäviä? Tule opiskelemaan tapahtumatyöntekijäksi!

Tapahtumatyö on monipuolista ja vaativaa asiakaspalvelutyötä. Se on usein vuorotyötä ja sitä tehdään hyvin erilaisissa tilaisuuksissa ja paikoissa. Hyväksytyn koulutuksen jälkeen voit hoitaa esimerkiksi erilaisia ruoka- ja juomatarjoiluja tai tehdä järjestyksenvalvojan työtä yleisötilaisuuksissa tai konserteissa. Järjestyksenvalvojan työssä sinulla pitää olla poliisin myöntämä, maksullinen järjestyksenvalvojakortti.

Kenelle palvelu sopii?

 • Olet 20-vuotias tai vanhempi.
 • Olet työtön työnhakija, tai saatat jäädä pian työttömäksi ja haluat uusia työllistymismahdollisuuksia.
 • Haluat tehdä monipuolista ja vaihtelevaa työtä ihmisten kanssa erilaisissa tapahtumissa.
 • Olet nuhteeton, luotettava ja ihmisenä turvallisuusalan sekä tapahtuma-alan työhön sopiva.
 • Sinulla on hyvä terveys.
 • Voit osallistua koulutukseen joka päivä klo 8-16 välisenä aikana.
 • Sinulla on riittävän hyvä suomen kielen taito. Opetus ja testit ovat suomenkielisiä.

Sisältö

Koulutuksen aikana saat tietoa tapahtumaturvallisuudesta ja asiakaspalvelusta, opiskelet henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti esimerkiksi anniskelu- ja hygieniapassin, tulityö- ja työturvallisuuskortin sekä järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen asiat. Lisäksi teet testit ja kokeen. Hyväksyttyjen testien jälkeen voit saada anniskelu- ja hygieniapassit sekä tulityö- ja työturvallisuuskortit opettajalta. Hyväksytyn järjestyksenvalvojan kokeen jälkeen voit hakea maksullista järjestyksenvalvojakorttia poliisilta. Vaikka koulutus, testit ja kokeet ovat maksuttomia, poliisilta haettavan kortin kuluista vastaat itse.

Opiskelu on pääasiassa monimuotoista lähiopetusta ja se vaatii sitoutumista päivittäiseen läsnäoloon. Sinun täytyy pystyä liikkumaan pääkaupunkiseudun alueella, sillä koulutusta järjestetään Stadin AO:n eri kampuksilla ja mahdollisena osana koulutusta on vierailut tapahtumajärjestäjien kohteissa tai tilaisuuksissa.

Aika ja paikka

Koulutus alkaa 27.2.2023 Stadin AO:ssa osoitteessa Teollisuuskatu 23 A1. Koulutus päättyy viimeistään 12.4.2023. Opiskelu on kokopäiväistä ja vaatii jatkuvaa läsnäoloa. Opetus on suomenkielistä ja se tapahtuu pääasiassa arkisin klo 8 – 16. Koulutuksen aikana liikutaan myös Stadin AO:n eri toimipisteissä.

Hinta ja peruutusehdot

Koulutus on Helsingin työllisyyspalveluiden asiakkaille maksuton.

Jatkopolut

Hyväksytyn koulutuksen jälkeen voit hoitaa esimerkiksi erilaisia ruoka- ja juomatarjoiluja tai tehdä järjestyksenvalvojan työtä yleisötilaisuuksissa tai konserteissa. Järjestyksenvalvojan työssä sinulla pitää olla poliisin myöntämä, maksullinen järjestyksenvalvojakortti.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen te-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / Helsingin työllisyyspalveluihin.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioita

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintahaastatteluun ja mikäli tulet valituksi, aloittamaan koulutuksen.

Lisätietoja

 • Haku päättyy 18.1.2023.
 • Hakijat haastatellaan viikolla 6 (6.-10.2.2023).
 • Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa.
 • Koulutus alkaa 27.2.2023
 • Koulutus päättyy viimeistään 12.4.2023
 • Opiskelu on kokopäiväistä ja vaatii jatkuvaa läsnäoloa.
 • Opetus on suomen kielistä ja se tapahtuu pääasiassa arkisin klo 8 – 16.

Katariina Kilpi, opettaja 

Puh. (09) 31023514 

katariina.kilpi@edu.hel.fi 

Päivitetty 15.11.2022