Stadin AO ja työnantajat yhteistyössä myös poikkeusaikana

Julkaistu 5.1.2021, 7:06

Stadin AO kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet opiskelijoiden turvallisen työelämässä oppimisen ja valmistumisen poikkeusajasta huolimatta. Stadin AO palkitsi tänä syksynä viisi tahoa esimerkillisestä työelämäyhteistyöstä.

Stadin AO:n työelämäpalkinto 2020 jaettiin viidessä kategoriassa: vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden työelämäkumppani, vuoden yrittäjäopiskelija, vuoden yrittäjäkasvatuksen kumppani sekä Stadin eldis.

”Loimme työelämäpalkintoperinteen vuosi sitten nostaaksemme esille tärkeän työn, jota työnantajat tekevät opiskelijoidemme ammattitaidon kehittämiseksi. Yrittäjyys on merkittävä painopisteemme, joten tänä vuonna lisäsimme palkintokategoriat vuoden yrittäjäopiskelija ja yrittäjäkasvatuksen kumppani”, kuvaa palkintoraadin puheenjohtaja, Stadin AO:n rehtori Eeva Sahlman.

”Stadin eldis -palkinto on uniikki, ja se myönnetään henkilölle tai työnantajalle, joka on sytyttänyt työelämässä oppimisen liekkeihin. Eldis tarkoittaa Stadin slangissa tulta, joten sana yhdistää Helsingin historiaa oppilaitoksemme nykyhetkeen.”

Palkintokriteereissä korostui työelämäyhteistyön laadukkuus, innovatiivisuus ja halu yhteiseen toiminnan kehittämiseen. Palkinnon saajat ovat luoneet yhteistyössä Stadin AO:n kanssa uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja, jotka vastaavat sekä työpaikan että oppilaitoksen ja opiskelijan tarpeita.

”Ammatillisen koulutuksen päämääränä on kasvattaa osaavia työntekijöitä työpaikoille. Stadin AO on aikaansa seuraava, joustava ja luotettava kumppani työnantajille. Kun oppimisen painopiste on siirtynyt työpaikalle, se heijastuu myös opettajien työhön ja mahdollistaa kokeilukulttuurin,” Eeva Sahlman kannustaa.

Stadin AO:n työelämäpalkinnot 2020:

Vuoden työpaikkaohjaaja:

Keittiömestari Marko Loman, Ravintola Carelia

Vuoden työelämäkumppani:

Helsingin pelastuslaitos

Vuoden yrittäjäopiskelija:

Tekstiilialan yrittäjä Ritu Kokkola, SIRINÄ-Design

Vuoden yrittäjäkasvatuksen kumppani:

Talous ja Nuoret TAT

Stadin eldis:

Päiväkodin johtaja Annika Riekkola, Violanpuiston päiväkoti, Helsingin kaupunki

Lisätiedot:

Rehtori Eeva Sahlman, eeva.sahlman@hel.fi, 040 336 1017

Asiakkuusvastaava Arja Wahlberg-Jauho, arja.wahlberg-jauho@edu.hel.fi, 050 3764895