Stadin AO:n koulutukset kiinnostivat yhteishaussa

Julkaistu 9.4.2021, 5:25 Kuvituskuva: Stadin AO:n logo ja teksti "5145 kertaa kiitos"

Toisen asteen yhteishaku päättyi keskiviikkona 7.4.2021. Tänä keväänä yhteishaussa Stadin AO:hon haki 5 145 henkilöä. Aloituspaikkoja on Stadin AO:ssa yhteensä 2580 kappaletta.

Opetushallituksen julkistamien tietojen mukaan osaan Stadin AO:n perustutkinnoista on kova kilpailu. Koko Suomen ammatillisen koulutuksen haetuin perustutkinto on tänä keväänä Stadin AO:n lääkealan perustutkinto. Aloituspaikkoja lääkealan perustutkinnossa on 10 ja ensisijaisesti lääkealaa Stadin AO:hon haki opiskelemaan 114 henkeä. Jokaista lääkealan perustutkinnon aloituspaikkaa kohden on siis 11,4 ensisijaista hakijaa.

Koko Suomessa ammatillisen koulutuksen 10 haetuimman perustutkinnon joukossa neljä on Stadin AO:n perustutkintoja. Lääkealan lisäksi suosituimpien listalle pääsivät hammastekniikan perustutkinto (7,13 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden), media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (5,4) sekä kuvallisen ilmaisun osaamisala (media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (4,8).

”Suomi tarvitsee osaavia kädentaitajia. Ammatillinen osaaminen innostaa ja kiinnostaa, kuten näemme hakijamäärän kasvusta. Ammatillinen koulutus tarjoaa vankan pohjan niin työelämään kuin jatko-opiskeluun”, muistuttaa Stadin AO:n johtava rehtori Maria Sarkkinen.

Hakumahdollisuus läpi vuoden

Yhteishaun valintatulokset ilmoitetaan 17.6.2021. Yhteishaussa opiskelemaan hakevat pääasiassa peruskoulun tai lukion päättäneet, joilla ei ole aikaisempaa tutkintoa.

Stadin AO:hon voi hakea opiskelemaan jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Haettavissa olevista koulutuksista ilmoitetaan joka kuukausi jatkuvan haun sivuilla.