StadinAO / Stadin osaamiskeskus / Ammatilliset polut

Ammatilliset polut

Ammatilliset polut on suunnattu aikuisille maahanmuuttajille, joilla on kiinnostusta ammatilliseen opiskeluun sekä halu parantaa opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiaan.

Opiskelu edellyttää mahdollisuutta sitoutua opintoihin kokopäiväisesti sekä vähintään suomen kielen lähtötasoa A1.3.
Polut ovat työvoimakoulutusta.

Toteutus

Opiskelun aloitus on joustavaa ja asiakkuuden kokonaiskesto on korkeintaan 12 kuukautta. Opiskelu on kokopäiväistä opiskelua yleensä kello 9-16. Työharjoittelun aikana päivittäinen työaika riippuu työpaikasta. Opiskelu tapahtuu koululla, verkossa ja työpaikalla.

Koulutustarjonta

Asiakaspalvelu- ja yrittäjyyspolku
Opiskeltavia aiheita muun muassa asiakaspalvelutyö, kassatoiminnot, yritystoiminta ja liikeidea, markkinointi.

Elektroniikkapolku
Elektroniikan ja sähköalan perusteita. Tutustutaan tietokoneen käyttöön, rakenteeseen ja käyttöjärjestelmiin.
Opiskellaan ohjelmoinnin perusteita.

Elintarvikepolku (leipomotyö)
Leipomossa käytettävien raaka-aineiden, työvälineiden ja koneiden käytön perusteet. Tuotteiden valmistaminen ja pakkaaminen. Ruuanvalmistuksen perusteet. Erityisruokavaliot.

Hiuspolku
Hiusten leikkaamisen perusasioita, hiusten ja parran muotoilu, hiusten ja hiuspohjan hoito, kampaukset ja hiusten värjääminen.

Hoivapolku
Ammatillinen vuorovaikutus, eri ikäisten asiakkaiden ohjaaminen ja tutustuminen sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmään.

Kauneuspolku
Kauneudenhoitopalvelut, jalka- ja käsihoitopalvelut, kasvojen ehostaminen sekä kylpylähoidot kuten hieronnan perusteet.

Kotityöpolku
Siivoaminen erilaissa toimintaympäristöissä sekä juhlien ja tapahtumien järjestäminen. Asiakaspalvelussa toimiminen esimerkiksi asiakkaan saattaminen erilaisiin palveluihin.

Ravintolapolku
Tuotteiden ja palvelujen valmistelu ja valmistaminen esim. aamiais- ja lounasruuat, tuotteiden laittaminen tarjolle, pakkaamine ja hinnoittelu. Erityisruokavaliot. Asiakaspalvelun perusteet.

Varastopolku
Varastotyön erityispiirteet ja työtehtävät, keräilijän työtehtävät. Rullakoiden ja kuormalavojen käsittely sekä vastapainotrukilla ajamisen perusteet.