StadinAO / Stadin osaamiskeskus / Osaamiskartoitus

Osaamiskartoitus

Kenelle palvelu sopii?

Yli 17-vuotiaille, työttömille helsinkiläisille maahanmuuttajille, joilla on oleskelulupa. Asiakkaan suomen kielen luku- ja kirjoitustaito on vähintään taso A1.3.

Tavoitteet

Osaamiskartoituksessa selvitetään, mitä asiakas osaa jo. Lisäksi suunnitellaan, mitä työtä hän haluaisi tehdä tai mitä hän haluaisi opiskella.

Toteutus syksyllä 2021

1. Osaamista kartoittava opettaja soittaa asiakkaalle

Osaamista kartoittava opettaja selvittää asiakkaan elämäntilantee, työ- ja koulutushistorian, osaamisen, toiveet ja tavoitteet. Opettaja ja asiakas sopivat yhteydenpidosta ja siitä, mitä seuraavaksi tehdään. Asiakas miettii omaa ammatillista osaamistaan ja vahvuuksiaan ja kertoo niistä seuraavassa tapaamisessa.

2. Asiakas ja osaamista kartoittava opettaja suunnittelevat yhdessä asiakkaan ura- ja koulutuspolkua

Asiakas saa tukea, jotta hän voi saavuttaa tavoitteensa. Tavoite voi olla esimerkiksi työelämä, Stadin ammatti- ja aikuisopiston ammatillinen polku, työelämävalmennus tai jokin muu koulutus.

Jos koronarajoitukset sallivat, niin Osaamiskartoitukseen voi kuulua myös ryhmäohjauksia.

Osaamiskartoitusta tehdään suomen ja ruotsin lisäksi myös seuraavilla kielillä: arabia, bulgaria, englanti, espanja, italia, kurdi, ranska, somali, venäjä. Käytössä on myös tulkkipalvelut.

Hakeminen

Stadin osaamiskeskukseen osaamiskartoitukseen hakeudutaan Helsingin työllisyyspalveluiden kautta. Katso lisätietoa hakeutumisesta täältä!

Lisätietoja

Maahan muuttaneiden työnhakutori: Koulutusneuvontaa Itäkeskuksessa keskiviikkoisin (08.09.2021–22.12.2021, klo 9.00–15:00, Asiakkaankatu 3, Helsinki)

Stadin osaamiskeskus

Asiakaspalvelu (ma–pe klo 9.00–14.00)

p. 09 310 80045, stadin.osaamiskeskus@hel.fi