Tule tutustumaan teknologia-ammatteihin

Julkaistu 15.10.2021, 10:28

Aika: Tiistaina 9.11.2021 klo 9−10.30
Toteutus: Teams-tilaisuus – OSALLISTU TÄSTÄ LINKISTÄ

Kohderyhmä: Peruskoululaiset, lukiolaiset ja kaikki teknologia-aloista kiinnostuneet

Teknologia-aloilla on tarve tuhansille uusille työntekijöille: onko tässä sinun tulevaisuutesi? Tervetuloa tutustumaan koulutusaloihin ja inspiroiviin uratarinoihin! Tilaisuus tallennetaan ja tallennelinkki julkaistaan tällä sivulla.

Ohjelma

Minun uratarinani
Diplomi-insinööri, autosähköinsinööri Jenni Kurki-Suonio

Konecranesin automaatio- ja sähköalan osaajien urapolut sekä mahdollisuudet
Talent Acquisition Specialist, EMEA Milla Saari, Konecranes Finland

Mitä Elisa Oyj tarjoaa tieto- ja tietoviestintätekniikan osaajille?
Anne Häyrinen, Marketing Operations Manager, Elisa Oyj

Millaista on kone- ja tuotantotekniikan opiskelu?
Stadin AO:n MyTech-lähettiläät Outi Karkkulainen ja Astrid Virtanen

Miten haen opiskelemaan Stadin AO:on?
Stadin AO:n opinto-ohjaaja Sanna Karpeeki

Puhujaesittelyt:

Jenni Kurki-Suonio valmistui autonasentajaksi ja ylioppilaaksi Heltech Haagan ammattikoulusta (nyk. Stadin ammatti- ja aikuisopisto) vuonna 2008. Tämän jälkeen hän syvensi ammattitaitoaan opiskelemalla sekä autosähköinsinööriksi Metropolia-ammattikorkeakoulussa että diplomi-insinööriksi Lappeenrannan yliopistossa.

Autot ovat olleet aina lähellä Jenni Kurki-Suonion sydäntä: moottoriurheiluun liittyvän perheyritystaustan lisäksi hän on kolmannen sukupolven kilpa-autoilija, jonka meriitteinä on muun muassa vuoden 2004 palkinnot Pohjoismaiden nopein karting-kuljettajanainen sekä Suomen paras naisautourheilija.

Kurki-Suoniolla on työkokemusta mm. Sebastian Vettelin mekaanikkotiimistä, Metropolia Motorsport -projekteista, Jaguar Land Rover -yrityksestä sekä Tuulilasi- ja Tekniikan maailma -lehtien toimittajana ja autotestaajana.

Milla Saari työskentelee Konecranesilla rekrytoinnin sekä työnantajamielikuvan kehittämisen tehtävissä. Konecranesille Milla päätyi monen mutkan kautta. Hän aloitti hallintotieteen opinnot Tampereen yliopistossa vuonna 2013 ja työskenteli opintojen ohessa Academic Workilla rekrytointiassistenttina ja sai työn kautta tutustua ensimmäistä kertaa tekniikan alan uramahdollisuuksiin. Ennen siirtymistä Konecranesille Milla työskenteli kolme vuotta tekniikan alan rekrytointipäällikkönä sekä headhunterina yrityksessä nimeltä aTalent Recruiting.

”Tekniikan alan rekrytoinnit veivät sydämen jo ensimmäisestä työpäivästä lähtien, sillä niiden parissa pääsee jatkuvasti oppimaan uutta eikä yksikään rekrytointi ole ollut samanlainen. Ala kehittyy ja muuttuu ja niin tekee myös rekrytoijan työ. Tekniikan alalla on lukuisia uramahdollisuuksia, joka mahdollistaa myös rekrytointien moninaisuuden.” Milla onkin vuosien varrella rekrytoinut insinöörejä toimistosta valtamerten ylle ja avaruuteen.

Anne Häyrinen työskentelee Elisa Oyj:ssä Marketing Operations Managerin tehtävässä, jossa toimii päävastuullisena projektipäällikkönä markkinointikokonaisuuksissa ja koordinoi niiden suunnittelua, johtaa toimenpiteiden läpiviennit sekä raportoi toimenpiteiden tulokset. Elisa Oyj on suomalainen tietietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys.

Puheenvuorossaan Anne kertoo oman uratarinansa ja työstään Elisalla.