Uudessa rekrytapahtumassa luotiin kontakteja työelämään

Julkaistu 16.10.2023, 9:28 Runsaasti kävijöitä kaupungintalon rekrytointimessuilla

Helsingin kaupungintalolla kävi kova kuhina tällä viikolla, kun työnantajat ja työntekijät kohtasivat Stadin AO:n ja Helsingin työllisyyspalveluiden uudessa Työllisty ja opi työssä -rekrytapahtumassa. Yritysten avoimiin työtehtäviin ja oppisopimuspaikkoihin pääsi tutustumaan keskustelemalla paikalla olleiden työnantajien kanssa.

Tilaisuudesta sai hyviä vinkkejä tehokkaaseen työnhakuun sekä uusia työelämäkontakteja. Mukana olleilla 10 eri alan yrityksellä oli tarjolla satoja kiinnostavia työpaikkoja. CV-pajassa kävijöillä oli mahdollisuus CV:n tekoon videon muodossa.

Messuvieraat kiittelivät käytännönläheistä tapaa hakea työtä. Osa kävijöistä oli erityisen innostuneita päästessään ansioluettelon lähettämisen sijaan suoraan työnantajan kanssa juttusille.

Tapahtumassa oli kävijöitä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Rekryseinä vetonaulana

Messuvieraat suhtautuivat työnhakuun innostuneesti. QR-koodeilla varustettu rekryseinä veti työnhakijoita puoleensa jo ennen tapahtuman alkua. Messuseinä vei työnhakijat suoraan työnantajien tarjoamien työpaikkojen äärelle.

”Tapahtuma toteutettiin Helsingin työllisyyspalveluiden kanssa. Yhteinen tapahtuma työllistymisen edistämiseksi on hieno esimerkki yhteistyön voimasta. Tavoitteemme on yhteinen: saada osaavia työntekijöitä työmarkkinoille”, kertoo Stadin AO:n asiakkuudet ja liiketoiminta -tiimin koordinoiva tiimimestari Arja Wahlberg-Jauho.

”Voimme tarjota oppisopimuksen kautta osaamisen kehittämistä,  kun työnantaja työllistää työnhakijan. Olemme työelämän kumppani ja helpotamme työnhakijan polkua osaamisen hankkimiseksi ja työelämään pääsemiseksi.”

Kenelle oppisopimus?

Oppisopimus on opiskelijalle ja työnantajalle joustava, monipuolinen ja työelämälähtöinen tapa kouluttautua ammattiin sekä hankkia osaamista ja tutkinto. Se sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin. Voit aloittaa uuden ammatin opiskelun, jatkaa kesken jääneitä opintojasi tai kehittää nykyistä osaamistasi.

Oppisopimuskoulutuksesta suuri osa tapahtuu työpaikalla töitä tehden ja osaamista täydennetään oppilaitoksessa. Koulupäiviä on kuukaudessa muutamia. Opettajat seuraavat ja ohjaavat opiskelijan edistymistä.

Oppisopimus perustuu työsopimukseen tai yrittäjyyteen ja edellyttää tutkinnon perusteiden mukaisia työtehtäviä vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa työsuhteessa olevalle opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantajan tehtävänä on huolehtia opiskelijan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta järjestämällä hänelle monipuolisia työtehtäviä, työpaikkaohjausta, palautetta ja arviointia.

Kysy lisää oppisopimusopiskelusta Stadin AO:ssa: oppisopimus@hel.fi