Veera kilpailee maailmanmestaruudesta kotikisoissa

Julkaistu 18.10.2022, 12:24 Veera Huomo hymyilee kameralle.

Helsingin messukeskuksessa nähdään lokakuussa jotain erityistä. Ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailut eli World Skills hajautuu tänä syksynä 15 eri maahan. Helsinki on saanut kunnian isännöidä neljää lajin tapahtumaa 20.–23.10.2022.

Erityiseksi WorldSkills Competition 2022 Special Edition -kilpailun sen, että kilpailuun osallistuu kauneudenhoitoalaa Stadin AO:ssa opiskeleva Veera Huomo. Veera on harjoitellut kilpailuihin ahkerasti kevään Taitaja-kisoista lähtien. Treenitehtävinä ovat käyneet aikaisempien vuosien kilpailutehtävät arviointikriteereineen.

”Valmistautuminen kansainvälisiin kilpailuihin on samankaltaista kuin kotimaan kisoihin. Harjoittelen hoitojen tekoa ja valmentaudun henkisesti kisaan. Kansainvälisissä kisoissa näyttävyydellä on isompi rooli”, Veera kuvaa harjoitteluaan.

Kauneudenhoitoalan ammattitaitokilpailuissa on kansainvälisillä lavoilla nähty aiemminkin Stadin AO:n opiskelijoita. Meritalosta on useamman opiskelijan tie vienyt sekä World Skills että EuroSkills-kilpailuun.

Pitkäjänteinen harjoittelu muutaman päivän mittaista kisaa varten vaatii motivaatiota. Mikä innostaa panostamaan näin paljon kilpailuihin?

”Haluan pärjätä, onnistua, kehittyä ja näyttää osaamistani. Voitin keväällä 2021 kultaa Taitaja-kilpailussa ja se on antanut itsevarmuutta tätäkin kilpailua varten. Halu näyttää on suuri”, pohtii Veera kisaintoaan.

”Kilpaileminen kehittää paineensietokykyä, mikä on tarpeen myös työelämässä”, toteaa kauneudenhoitoalan opettaja, lajiexpertti Minna Rissanen.

Kosmetiikkaneuvojan opinnot saavat hieman odottaa, sillä maailman suurimpaan ammattitaitokilpailuun osallistuminen on todellinen kerran elämässä –kokemus.

”Kisojen jälkeen minulla on aikaa keskittyä taas muihin opintoihin”, Veera muistuttaa.

Alun perin syksyn 2022 kilpailut oli tarkoitus järjestää Shanghaissa. Kilpailut päätettiin terveysturvallisuuden vuoksi hajauttaa useampaan maahan.

Helsingissä kilpaillaan neljässä lajissa: floristiikka, hiusmuotoilu, kauneudenhoito sekä muoti ja vaatetus. Kilpailut käydään Messukeskuksessa I love me -messujen yhteydessä 20.–23.10.2022. Odotettavissa on, että Helsingissä kilpailuun osallistuu noin 200 kilpailijaa ja tuomaria 32 maasta eri puolelta maailmaa.