Ravintola-ala

Asiakkaan kohtaaminen 

  • Töihin kahvilaan, kaupan kassalle tai myyjäksi? Mitä kuuluu hyvän asiakaspalvelijan taitoihin? Hanki perustaidot tai opi lisää asiakaspalvelu- ja myyntityöstä yhden päivän koulutuksessa!
  • Koulutuksessa tutustutaan hyvän asiakaspalvelun lähtökohtiin sekä vahvistetaan myynti- ja suosittelutaitoja. Koulutuksessa saat vinkkejä haastavien asiakastilanteiden ja erilaisten asiakaspalautteiden käsittelyyn.
  • Koulutus on suunniteltu asiakaspalvelutaitoja työssään tarvitseville. Hakijalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.
  • Koulutuksen kesto: yksi päivä.
    • Koulutuksen sisältö:
    • Asiakkaan kohtaaminen
    • Myyntitaidot
    • Asiakaspalautteen käsittely
  • Koulutus voidaan toteuttaa Stadin AO:n tai yrityksen tiloissa
  • Koulutuksen sisältö voidaan räätälöidä yrityksen tarpeiden mukaan.
  • Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous: Outi Lehto, outi.lehto@edu.hel.fi, Mervi Töyrylä, mervi.toyryla@edu.hel.fi

Oppisopimuksella tarjoilijaksi

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto 120 osp 22.10.2024 – 22.12.2025

  • Haluat oppia ravintolan asiakaspalvelun ammattilaiseksi! Koulutuksen aikana suoritat Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon. 
  • Koulutukseen osallistumisen edellytykset: Opiskelijalla tulee olla koulutukseen soveltuva ravintola-alan työpaikka, työaika vähintään 25 t / vko. 
  • Koulutuksen aikataulu:
    • hakeutuminen 12.8.-8.9.2024 (jani.viitala@edu.hel.fi
    • henkilökohtaistaminen ja oppisopimusten solmiminen 23.9.-27.9.2024  
    • Orientaatio oppilaitoksessa ti-ke 22.-23.10.2024 (kellonaika vahvistetaan myöhemmin) 
    • lähipäivät henkilökohtaistamisen mukaan 18 pvä koulutuksen aikana (n.1-2 pvä/kk) 
  • Kysy lisätietoja: Jani Viitala, oppisopimus, jani.viitala@hel.fi, Jouni Savolainen, jouni.savolainen@edu.hel.fi 

Oppisopimuksella dieettikokiksi

21.10.2024-27.2.2026

  • Sinulla tulee olla koulutukseen soveltuva alan työpaikka, työaika vähintään 25 t / vko. 
  • Suoritat erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon 
  • Koulutuksen aikataulu: 
    • hakeutuminen, 5.8.-.25.8.2024 (jani.viitala@edu.hel.fi)  
    • henkilökohtaistaminen viikolla 37 (9.9.-13.9.2024), oppisopimusten solmiminen 4.10. mennessä  
    • orientaatio oppilaitoksessa (24.10.2024 klo 16-20)  
    • lähiopetus henkilökohtaistamisen mukaan n. 20 iltaa koulutuksen aikana, koulutuksen kesto n. 16 kk. 

Oppisopimuksella esihenkilöksi matkailu-, ravintola- tai elintarvikealalle

  • Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto matkailu- ja ravintola-alalla (MaRa) sekä elintarvikealalla toimiville – oppisopimuskoulutus 28.10.2024-29.10.2025 
  • Sinulla, joka työskentelet tai aloitat lähiesihenkilönä tai vastaavassa työssä. Koulutus edellyttää oppisopimustyöpaikkaa. 
  • Koulutuksen aikataulu: 
    • hakuaika 5.8.-.25.8.2024 (jani.viitala@edu.hel.fi)  
    • henkilökohtaistaminen viikolla 37 (9.9.-13.9.2024), oppisopimusten solmiminen 4.10. mennessä 
    • opiskeluun orientoituminen oppilaitoksessa 28.-29.10.2024 klo 16-20, os. Prinsessantie 2, 00820 Helsinki  
    • lähiopetus iltaisin, aiemman osaamisen mukaan noin 19 kertaa koko koulutuksen aikana.