Ravintola-ala

Asiakkaan kohtaaminen 

  • Töihin kahvilaan, kaupan kassalle tai myyjäksi? Mitä kuuluu hyvän asiakaspalvelijan taitoihin? Hanki perustaidot tai opi lisää asiakaspalvelu- ja myyntityöstä yhden päivän koulutuksessa!
  • Koulutuksessa tutustutaan hyvän asiakaspalvelun lähtökohtiin sekä vahvistetaan myynti- ja suosittelutaitoja. Koulutuksessa saat vinkkejä haastavien asiakastilanteiden ja erilaisten asiakaspalautteiden käsittelyyn.
  • Koulutus on suunniteltu asiakaspalvelutaitoja työssään tarvitseville. Hakijalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.
  • Koulutuksen kesto: yksi päivä.
    • Koulutuksen sisältö:
    • Asiakkaan kohtaaminen
    • Myyntitaidot
    • Asiakaspalautteen käsittely
  • Koulutus voidaan toteuttaa Stadin AO:n tai yrityksen tiloissa
  • Koulutuksen sisältö voidaan räätälöidä yrityksen tarpeiden mukaan.
  • Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous: Outi Lehto, outi.lehto@edu.hel.fi, Mervi Töyrylä, mervi.toyryla@edu.hel.fi

Oppisopimuksella tarjoilijaksi

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto 120 osp

  • Haluat oppia ravintolan asiakaspalvelun ammattilaiseksi! Koulutuksen aikana suoritat Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon. 
  • Koulutukseen osallistumisen edellytykset: Opiskelijalla tulee olla koulutukseen soveltuva ravintola-alan työpaikka, työaika vähintään 25 t / vko. 
  • Koulutuksen aikataulu:
    • hakeutuminen (jani.viitala@edu.hel.fi)
    • henkilökohtaistaminen ja oppisopimusten solmiminen  
    • Orientaatio oppilaitoksessa
    • lähipäivät henkilökohtaistamisen mukaan (n.1-2 pvä/kk) 
  • Kysy lisätietoja: Jani Viitala, oppisopimus, jani.viitala@hel.fi, Jouni Savolainen, jouni.savolainen@edu.hel.fi 

Oppisopimuksella dieettikokiksi

  • Sinulla tulee olla koulutukseen soveltuva alan työpaikka, työaika vähintään 25 t / vko. 
  • Suoritat erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon 
  • Koulutuksen aikataulu: 
    • hakeutuminen (jani.viitala@edu.hel.fi)  
    • henkilökohtaistaminen, oppisopimusten solmiminen  
    • orientaatio oppilaitoksessa
    • lähiopetus henkilökohtaistamisen mukaan, koulutuksen kesto n. 16 kk. 

Oppisopimuksella esihenkilöksi matkailu-, ravintola- tai elintarvikealalle

11.2.2025-12.2.2026

  • Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto matkailu- ja ravintola-alalla (MaRa) sekä elintarvikealalla toimiville – oppisopimuskoulutus 11.2.2025-12.2.2026 
  • Sinulle, joka työskentelet tai aloitat lähiesihenkilönä tai vastaavassa työssä. Koulutus edellyttää oppisopimustyöpaikkaa. 
  • Koulutuksen aikataulu: 
    • hakeutuminen: 1.11.2024-10.1.2025 (jani.viitala@edu.hel.fi)  
    • henkilökohtaistaminen 21.-24.1.2025
    • opiskeluun orientoituminen oppilaitoksessa 11.-12.2.2025, os. Prinsessantie 2, 00820 Helsinki  
    • lähiopetus iltaisin, aiemman osaamisen mukaan. 

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen – oppisopimus