StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Lyhytkoulutukset / Vieraskielisten pedagogien työllistymispolku (seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2024)

Vieraskielisten pedagogien työllistymispolku (seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2024)

Oletko kokenut varhaiskasvatuksen tai perusopetuksen osaaja, jolla on alan kokemusta ja/tai koulutusta toisesta maasta? Etsitkö työtä päiväkodissa tai koulussa ja haluaisit oppia lisää suomen kieltä?

Tässä koulutuksessa voit suuntautua varhaiskasvatuksen tai perusopetuksen polulle. Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2024. Opetus on suomen kielellä. Opetusta on maanantaista perjantaihin, enintään 24 tuntia / viikko. Opetusta on päivittäin alle 6 tuntia.

Kenelle palvelu sopii?

Koulutus soveltuu vieraskielisille henkilöille, joilla on kotimaastaan alalle soveltuvaa koulutusta ja/tai kokemusta, suomen kielen taitoa (vähintään ~A2.1.) ja kiinnostus työkokeiluun. Koulutukseen osallistujan ei tarvitse olla helsinkiläinen.

Sisältö

Koulutus sisältää:

  • Ammatillista orientaatiota (varhaiskasvatus tai perusopetus)
  • Suomen kielen opetusta
  • Työkokeilua Helsingin kaupungin päiväkodeissa tai peruskouluissa

Huom. Opetusta ja ohjausta järjestetään myös työkokeilun aikana.

Aika ja paikka

Seuraava koulutus alkaa Helsingissä syyskuussa 2024. Lisätietoa tulossa kevään 2024 aikana.

Hinta

Opiskelu on maksutonta.

Jatkopolut

Työkokeilun päätteeksi tavoitteena on työllistyä Helsingin kaupungille varhaiskasvatuksen tai perusopetuksen työtehtäviin. Tukea saa myös pätevöittäviin opintoihin hakeutumiseen ja opettajan tutkinnon tunnustamisprosessiin.

Hakeutuminen

Jos haluat saada myöhemmin lisätietoa syksyn infotilaisuudesta laita sähköpostia hankekoordinaattorille: jenni.pyhahuhta@edu.hel.fi.

Huomioita

Työllisyyspalveluiden (TE-toimisto) asiantuntijalle tulee ilmoittaa osallistumisesta ennen koulutuksen aloittamista. Vastuuasiantuntija selvittää koulutuksen aloittamiseen liittyvät asiat, kuten työkokeilu- ja työttömyysturvaoikeuden koulutuksen ajalta.

Koulutusta rahoittaa Helsingin kaupunki.

Lisätietoja

Jenni Pyhähuhta, hankekoordinaattori ja ohjaava opettaja
puh. 040 729 5440
jenni.pyhahuhta(at)edu.hel.fi

Päivitetty 22.3.2024