StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Töihin turvallisuusalalle, kielituettu koulutus maahanmuuttajille (TE nro 720060) (Hakuaika päättyy 31.7.2024)

Töihin turvallisuusalalle, kielituettu koulutus maahanmuuttajille (TE nro 720060) (Hakuaika päättyy 31.7.2024)

Haluatko tehdä työtä ihmisten kanssa? Kiinnostaako turvallisuus? Onko sinulla jo kokemusta turvallisuusalan töistä ja haluat oppia lisää? Haluatko vaihtaa uuteen ammattiin? Tule opiskelemaan vartijan ja järjestyksenvalvojan taitoja!

Koulutuksen tavoite on, että koulutuksen jälkeen voit hakea yksityisen turvallisuusalan työtä. Se on vaativaa asiakaspalvelutyötä ja sitä tehdään monissa erilaisissa paikoissa. Se on usein vuorotyötä. Vartijat ja järjestyksenvalvojat voivat olla töissä eri päivinä eri paikoissa.

Koulutus ei maksa mitään. Jos teet koulutuksen aikana järjestyksenvalvojan tai vartijan korttikoulutukset ja kokeet hyväksytysti, voit pyytää kortteja poliisilta. Kortit maksavat ja sinä maksat kortit itse.

Kenelle palvelu sopii?

· Olet vähintään 20-vuotias. Olet työtön työnhakija tai olet jäämässä pian työttömäksi ja haluat uusia työllistymismahdollisuuksia (työnhakusi on voimassa).
· Sinulla on maahanmuuttajatausta.
· Suomen kielen taitosi on vähintään A2.2, ja haluat opiskella ja parantaa kielitaitoasi.
· Sinulla on työlupa.
· Olet nuhteeton, et ole tehnyt rikoksia. Sinulla ei saa olla ongelmia poliisin kanssa.
· Olet sopiva henkilö turvallisuusalalle. Olet luotettava ja rehellinen. Pysyt rauhallisena myös vaikeissa tilanteissa.
· Sinulla on hyvä fyysinen ja psyykkinen terveys. Turvallisuusala on SORA-säädösten alainen ammattiala.
· Osaat tehdä töitä yksin sekä yhdessä toisten kanssa.
· Voit osallistua koulutukseen joka arkipäivä klo 8.00-16.00 välisenä aikana.
· Opinnoissa onnistuminen vaatii paljon työtä. Sinun on oltava valmis opiskelemaan ja harjoittelemaan ammatillisia asioita ja suomen kieltä myös koulupäivän jälkeen. Kun opiskelet työpaikalla, noudatat työpaikan työaikoja. Työ voi olla vuorotyötä. Sinun täytyy pystyä liikkumaan pääkaupunkiseudun alueella eri työpaikoille eri työvuoroihin.

Sisältö

Koulutuksen aikana opiskelet ammatillista suomen kieltä, yhteiskunta- ja työelämätietoa. Opiskelet turvallisuusalan pätevyyskoulutuksia, esim. väliaikaisen vartijan ja vartijan sekä järjestyksenvalvojan korttikoulutukset. Korttikoulutusten jälkeen teet kokeet. Saat valmennusta urasuunnitteluun ja työn hakuun. Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon osan häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp).

Opiskelu on monimuotoista. Se on lähiopetusta koulussa, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua ja mahdollisesti myös työpaikalla oppimista. Silloin voit olla asiakaspalvelutehtävissä esimerkiksi myymälässä tai vartijan, järjestyksenvalvojan, aulapalvelijan tai kiinteistönhoitajan mukana harjoittelemassa erilaisissa työpaikoissa.

Opiskelet turvallisuusalaa teoriassa ja käytännössä. Aluksi opiskelet suomen kielellä turvallisuusalan ammattiaiheita. Saat myös tietoa yhteiskunnasta sekä työelämästä. Koulutuksen aikana voit opiskella esimerkiksi seuraavia aiheita koulussa ja työpaikalla:

· S2-tuettu suomen kieli ja ammatillinen viestintä
· yhteiskunta- ja työelämätieto
· viranomaisyhteistyö ja turvallisuusalan lainsäädäntö
· väliaikaisen vartijan koulutus
· vartijan koulutus
· järjestyksenvalvojan koulutus
· voimankäyttö
· lisävoimankäyttövälineet
· asiakaspalvelu
· urasuunnittelu sekä työnhaun valmennus
· häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp), ammatillisen tutkinnon osa

Opiskelun aikana voit etenemisesi mukaan suorittaa yhden tai useamman osan ammatillisesta perustutkinnosta tai ammattitutkinnosta. Näytät osaamisesi joko työpaikalla tai oppilaitoksessa.

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 26.8.2024 – 27.6.2025. Kesto voi vaihdella opiskelijan etenemisen mukaan.

Lähiopetuspäivät koulussa ovat arkisin pääasiassa kello 8.00-16.00. Opiskelu on kokopäiväistä ja siinä on läsnäolopakko. Opetus ja kokeet ovat suomenkielisiä. Kun opiskelet työpaikalla, noudatat työpaikan työaikoja. Työ voi olla vuorotyötä. Sinun täytyy pystyä liikkumaan pääkaupunkiseudun alueella työpaikoille, joissa suoritat työssäoppimisjakson.

Koulutuksen loma-aika 17. – 21.2.2025

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Sturenkatu 18-22, 00510 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Koulutus, testit ja kokeet ovat maksuttomia. Poliisilta haettavien vartija- tai järjestyksenvalvojakorttien maksut opiskelija maksaa itse.

Jatkopolut

Koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja koulussa, tehdä työtä tai tehdä työtä ja opiskella työn ohessa oppisopimuskoulutuksessa.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Huomioita

Valinta on kaksivaiheinen. Viikolla 32 on esivalinta hakemusten perusteella. Panostathan hakemukseesi ja perusteluihin. Esivalinnasta haastatteluun edenneet haastatellaan viikolla 33. Haastattelupaikan osoite on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Sturenkatu 18-22, Helsinki. Kouluttaja lähettää haastattelukutsun sähköpostitse. Haastatteluihin osallistuminen on pakollista. Jos sinut valitaan koulutukseen, saat tiedon tekstiviestillä kouluttajalta. TE-palvelut lähettää hyväksymiskirjeen postitse.

Lisätietoja

Stadin AO, opettaja, Katariina Kilpi, katariina.kilpi(at)edu.hel.fi

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA
p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta