StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Lyhytkoulutus logistiikkaan (kuljetuspalvelut) (TE nro 720232) (Hakuaika päättynyt)

Lyhytkoulutus logistiikkaan (kuljetuspalvelut) (TE nro 720232) (Hakuaika päättynyt)

Oletko kiinnostunut logistiikan maailmasta? Haluaisitko oppia ajamaan pakettiautoa taloudellisesti ja turvallisesti sekä toimimaan jakeluliikenteessä? Oletko reipasotteinen ja tarkka? Joustatko, kun esihenkilö pyytää sinua tekemään pidempää päivää? Kiinnostaako hyvät työllistymisen mahdollisuudet logistiikka-alalla?

Tervetuloa opiskelemaan Stadin AO:n logistiikan lyhytkoulutukseen tavaran kuljettamista, pääkaupunkiseudun reittisuunnittelua ja logistiikka-alan työympäristöissä toimimista! Tarjoamme uudet, nykyaikaiset ja monipuoliset oppimisympäristöt. Meiltä löytyy laaja tarjonta kalustoa ja simulaattoreita, joiden käyttöä pääset tiloissamme turvallisesti opettelemaan. Koulutuksen ohjaajina toimii logistiikka-alan ammattilaiset, jotka tukevat ja ohjaavat sinua koko koulutuksen ajan.

Kenelle palvelu sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta.

Hakijalla tulee olla kuljetusalalle sopiva terveys, valmius vuorotyöhön ja reipas työasenne sekä voimassa oleva B-ajokortti. Työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa, tarkkuutta, huolellisuutta sekä valmiutta työskennellä tiukassakin aikataulussa. Työtä tehdään kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä, joten valmius vuorotyöhön on välttämätön edellytys koulutukseen valittaville. Valinnassa painotetaan hyvää motivaatiota ja reipasta työasennetta sekä riittävää suomenkielentaitoa (vähintään B1.1).

Sisältö

Tavaran kuljettaminen 15 osaamispistettä, pääkaupunkiseudun reittisuunnittelu 15 osaamispistettä ja logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osaamispistettä (Logistiikan perustutkinto 2022). Lisäksi koulutuksessa suoritetaan työturvallisuuskortti ,Tieturva1-koulutus ja ensiapukoulutus.

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 5.8.2024 – 20.12.2024.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, logistiikan toimipiste, Valuraudankuja 3, 00700 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa omaan käyttöönsä jäävät lupien ja korttien mahdolliset viranomaismaksut (esim. ajokortti).

Jatkopolut

Koulutus toimii erinomaisena pohjana jatkaa opintoja koko logistiikan perustutkinnon suorittamiseen ja avaa hyvät mahdollisuudet työllistyä kevyessä jakeluliikenteessä.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun. Paperihakemuslomake löytyy verkosta www.suomi.fi hakusanalla TEM601 tai voit noutaa lomakkeen TE-toimiston/kuntakokeilun toimipisteestä.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa / kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Ilman tunnistautumista jätetyn sähköisen hakemuksen voit myös vahvistaa soittamalla TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. Koulutusneuvonnan yhteystiedot alempaa).

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa: https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Huomioita

Valinta tehdään kaksivaiheisesti hakemusten ja henkilökohtaisten haastatteluiden sekä mahdollisen ajonäytteen perusteella. Haastattelut järjestetään 23.5 – 30.5.2024. Tarvittaessa kartoitamme suomen kielen taitotason. Esivalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi hyvin! Kerro hakemuksessa lyhyesti tähänastisesta työkokemuksesta, mitä osaamista sinulla on ja miksi haluat mukaan koulutukseen.

Tutkinnonosat kuuluvat logistiikan perustutkintoon, joka on kuljetuspalveluiden osaamisalan osalta SORA-lainsäädännön alainen. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla toimintakykyä heikentävä sairaus tai vamma, esimerkiksi:
· insuliinihoitoinen diabetes
· epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
· sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
· sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
· fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
· tuki- ja liikuntaelimistön sairaus tai vamma
· mielenterveyden häiriö
· päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Lisätietoja

Lisätiedot koulutuksen sisällöstä: vastuuopettaja Jani Toropainen p. 0401418826, jani.toropainen(at)edu.hel.fi

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.