StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana toimiminen (715960) (Hakuaika päättynyt)

Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana toimiminen (715960) (Hakuaika päättynyt)

Oletko kiinnostunut logistiikan ihmeellisestä maailmasta? Haluaisitko oppia ajamaan trukeilla turvallisesti ja käyttämään niitä monipuolisissa työympäristöissä? Oletko reipasotteinen ja tarkka? Joustatko, kun esihenkilö pyytää sinua tekemään pidempää päivää? Kiinnostaako hyvät työllistymisen mahdollisuudet logistiikka-alalla?

Kenelle palvelu sopii?

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.
Hakijalla tulee olla varasto- ja terminaalityöhön sopiva terveys, valmius vuorotyöhön sekä reipas työasenne. Trukin kanssa työskentely vaatii myös hahmotuskykyä. Työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa, tarkkuutta, huolellisuutta ja valmiutta työskennellä myös kiireen alla. Työtä tehdään kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä, joten valmius vuorotyöhön on välttämätön edellytys koulutukseen valittaville. Valinnassa painotetaan hyvää motivaatiota ja reipasta työasennetta sekä riittävää suullista suomenkielentaitoa (vähintään B1.1.).

Sisältö

Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana toimiminen 25 osaamispistettä ja Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osaamispistettä (Logistiikan perustutkinto 2022). Lisäksi koulutuksessa suoritetaan työturvallisuuskortti ja ensiapukoulutus.

Aika ja paikka

Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 5.8.2024-20.12.2024.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, logistiikan toimipiste, Valuraudankuja 3, 00700 Helsinki

Teoriaopetus toteutetaan lähiopetuksena pääsääntöisesti arkisin klo 08.00 – 20.00 (kuitenkin max. 7h/päivä) ja työssäoppiminen yrityksen työaikojen puitteissa.

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on osallistujille maksutonta.

Jatkopolut

Koulutus toimii erinomaisena pohjana jatkaa opintoja koko logistiikan perustutkinnon suorittamiseen, esim. oppisopimuskoulutuksena.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Jos hakija ei ole TE-toimiston asiakkaana, toivomme hänen rekisteröitymistä TE-toimistoon työnhakijaksi ennen koulutukseen hakemista. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi.

Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Hakemuksien perusteella valitut kutsutaan haastatteluun oppilaitokseen 15.-21.5.2024 välisenä aikana.

Lisätietoja

Stadin AO, opettaja Teemu Tervashonka: teemu.tervashonka(at)edu.hel.fi, p. 0405689794 klo 9-15 välisenä aikana.