StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Tapahtumatyöntekijän koulutus nro 713222 (Hakuaika päättyy 25.7.2023 )

Tapahtumatyöntekijän koulutus nro 713222 (Hakuaika päättyy 25.7.2023 )

Oletko täysi-ikäinen asiakaspalvelija? Haluatko olla mukana toteuttamassa onnistuneita yleisötapahtumia ja tehdä monipuolisia turvallisuuden, asiakaspalvelun ja myynnin tehtäviä? Tule opiskelemaan tapahtumatyöntekijäksi.

Kenelle palvelu sopii?

Tapahtumatyö on monipuolista ja vaativaa asiakaspalvelutyötä. Se on usein vuorotyötä ja sitä tehdään hyvin erilaisissa tilaisuuksissa ja paikoissa. Voit hakea koulutukseen, jos:

 • Olet 20-vuotias tai vanhempi.
 • Olet työtön työnhakija, tai saatat jäädä pian työttömäksi ja haluat uusia työllistymismahdollisuuksia.
 • Haluat tehdä monipuolista ja vaihtelevaa työtä ihmisten kanssa erilaisissa tapahtumissa.
 • Sinulla on riittävän hyvä suomen kielen taito, koulutus ja testit ovat suomeksi.
 • Olet nuhteeton, et ole tehnyt rikoksia.
 • Sinulla on hyvä terveys. Järjestyksenvalvojakoulutus on SORA-säädösten alainen koulutus.
 • Voit osallistua koulutukseen joka arkipäivä klo 8.00-16.

Sisältö

Koulutuksen alussa on orientaatiojakso, jolloin sinulle laaditaan yksilöllinen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma. Sinun koulutuksesi voi sisältää seuraavia aiheita:

 • tapahtumasuunnittelu ja -turvallisuus, tapahtumatuotanto ja tapahtumatyöntekijän rooli
 • järjestyksenvalvojan peruskoulutus sekä korttikoe
 • kaasusumutinkoulutus
 • hyvän asiakaspalvelun ja myyntityön taitojen perusteet
 • erityisruokavalioiden perustietoja
 • elintarvikkeiden käsittelijälle pakollinen hygieniaosaaminen ja hygieniapassitesti
 • anniskeluosaaminen, anniskelupassi ja testi
 • häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp ammatillisen perustutkinnon osatutkinto)
 • työelämävierailut, työnhaun ohjaus sekä urasuunnittelu

Opiskelu on pääasiassa monimuotoista lähiopetusta ja se vaatii päivittäistä osallistumista. Sinun täytyy pystyä liikkumaan pääkaupunkiseudun alueella, sillä koulutusta järjestetään Stadin AO:n eri kampuksilla ja mahdollisena osana koulutusta on vierailut tapahtumajärjestäjien kohteissa tai tilaisuuksissa.

Hyväksytyn koulutuksen jälkeen voit hoitaa esimerkiksi erilaisia ruoka- ja juomatarjoiluja tai tehdä järjestyksenvalvojan työtä yleisötilaisuuksissa tai konserteissa. Järjestyksenvalvojan työssä sinulla pitää olla poliisin myöntämä järjestyksenvalvojakortti. Poliisilta haettavan järjestyksenvalvojakortin kustannukset maksat itse.

Aika ja paikka

Koulutus järjestetään Stadin ammatti- ja aikuisopistossa osoitteessa Teollisuuskatu 23, 00510 Helsinki. Koulutus alkaa 28.8.2023 ja päättyy viimeistään 13.10.2023. Kesto voi vaihdella opiskelijan etenemisen mukaan.


Opetus on suomen kielistä ja toteutuu pääasiassa arkisin klo 8 ja klo 16 välisenä aikana. Koulutuksessa on pakollinen läsnäolo.

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on osallistujille maksutonta.

Hakeutuminen

Hakuaika päättyy 25.7.2023. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sivujen kautta.
Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/ kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioita

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta

Lisätietoja

Katariina Kilpi, opettaja
katariina.kilpi(at)edu.hel.fi
30.6.2023 saakka

Stadin hakutoimistohakutoimisto(at)edu.hel.fi
1.7.-25.7.2023

Päivitetty 22.5.2023