StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Ravintola- ja suurtalousalan koulutus (TE nro 720909) (Hakuaika päättyy 14.8.2024)

Ravintola- ja suurtalousalan koulutus (TE nro 720909) (Hakuaika päättyy 14.8.2024)

Työllisty ravintola-alalle, nyt töitä riittää tekeville! Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työllistyä ravintola- ja suurtalousalan erilaisiin työtehtäviin, kokiksi ja asiakaspalvelutehtäviin. Koulutus on suunnattu ravintola-alasta kiinnostuneille tai alan työkokemusta omaaville, alalle soveltuville työnhakijoille.

Kenelle palvelu sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Mikäli olet asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkinen, pystyt itsenäiseen ja ryhmässä työskentelyyn, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alan monipuolisista työtehtävistä ja sinulla on hyvä suomen kielen taito, hae mukaan koulutukseen! Koulutukseen hakevalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa (vähintään B1.1), ravintola-alalle sopivaa, hyvää ja kokonaisvaltaista terveyttä sekä valmiutta tehdä vuorotyötä (ilta- ja viikonlopputöitä).

Sisältö

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnonosa tai -osia. Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelma HOKS.

Opiskelu on työpainotteista, työelämässä oppiminen (työpaikalla tapahtuva oppiminen), lähiopetus, itseopiskelu/etätehtävät sekä omaehtoinen tiedon hankkiminen ja soveltaminen käytäntöön vuorottelevat.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma ohjaa oppimista läpi koulutuksen ja sitä päivitetään koulutuksen edetessä. Koulutuksen aikana opiskellaan ravintola- ja cateringalantyöaikojen mukaan, mahdollisesti myös ilta- ja viikonloppuvuoroissa.

Varsinaisessa koulutuksessa on mahdollista suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosa tai -osia, voit tutustua tutkinnon suorittamiseen ja tutkinnon osiin tästä: http://bit.ly/raca_pt_tutkinnon_osat

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 17.9.2024-28.2.2025 monimuoto-opiskeluna, jossa eri opiskelumuodot vaihtelevat opiskelijan tarpeiden mukaan. Pääpaino opinnoissa on työpaikalla oppimisessa. Opinnoista on lomaa viikolla 52 (23.-30.12.2024).

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Työvaatetus lainataan koulutuksen ajaksi oppilaitoksesta. Työjalkineet opiskelija hankkii itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun. Paperihakemuslomake löytyy verkosta www.suomi.fi hakusanalla TEM601 tai voit noutaa lomakkeen TE-toimiston/kuntakokeilun toimipisteestä.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Ilman tunnistautumista jätetyn sähköisen hakemuksen voit myös vahvistaa soittamalla TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. Koulutusneuvonnan yhteystiedot alempaa).

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Huomioita

Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Muista siis perustella hakemuksesi hyvin! Hakemuksessasi voit esimerkiksi kertoa miksi haet tähän koulutukseen ja millaista osaamista sinulla on. Hakemusten perusteella tehdyn esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun. Haastattelut järjestetään 26.8.-3.9.2024 Stadin ammatti- ja aikuisopistolla. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta voi tiedustella Stadin ammatti- ja aikuisopistosta:
Ammatinopettaja Jouni Savolainen, jouni.savolainen(at)edu.hel.fi, p. 040 334 5710
Ammatinopettaja Salla Toitturi, salla.toitturi(at)edu.hel.fi, p. 050 310 6105
Ammatinopettaja Rose Eskola, rose.eskola(at)edu.hel.fi, p. 040 6719728

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse TE-palveluiden Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta