StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Ravintola- ja suurtalousalan koulutus (TE nro 716540) (Hakuaika päättyy 1.12.2023)

Ravintola- ja suurtalousalan koulutus (TE nro 716540) (Hakuaika päättyy 1.12.2023)

Työllisty ravintola-alalle, nyt töitä riittää tekeville! Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työllistyä ravintola- ja suurtalousalan erilaisiin työtehtäviin, kokiksi ja asiakaspalvelutehtäviin.

Kenelle palvelu sopii?

Koulutus on suunnattu ravintola-alasta kiinnostuneille tai alan työkokemusta omaaville, alalle soveltuville työnhakijoille. Mikäli olet asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkinen, pystyt itsenäiseen ja ryhmässä työskentelyyn, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alan monipuolisista työtehtävistä ja sinulla on hyvä suomen kielen taito, hae mukaan koulutukseen! Koulutukseen hakevalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa ja ravintola-alalle sopivaa, hyvää ja kokonaisvaltaista terveyttä.

Sisältö

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnonosa tai -osia. Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelma HOKS.

Opiskelu on työpainotteista, työelämässä oppiminen (työpaikalla tapahtuva oppiminen), lähiopetus, itseopiskelu/etätehtävät sekä omaehtoinen tiedon hankkiminen ja soveltaminen käytäntöön vuorottelevat.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma ohjaa oppimista läpi koulutuksen ja sitä päivitetään koulutuksen edetessä. Koulutuksen aikana opiskellaan ravintola- ja cateringalantyöaikojen mukaan, mahdollisesti myös ilta- ja viikonloppuvuoroissa.

Varsinaisessa koulutuksessa on mahdollista suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosa tai -osia, voit tutustua tutkinnon suorittamiseen ja tutkinnon osiin tästä: http://bit.ly/raca_pt_tutkinnon_osat

Aika ja paikka

Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 3.1.2024-19.6.2024 monimuoto-opiskeluna, jossa eri opiskelumuodot vaihtelevat opiskelijan tarpeiden mukaan. Pääpaino opinnoissa on työpaikalla oppimisessa. Opinnoista on lomaa viikolla 8 (19.-23.2.2024).

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Työvaatetus lainataan koulutuksen ajaksi oppilaitoksesta. Työjalkineet opiskelija hankkii itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Koulutuksen opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä hakemus huolellisesti (kerro esimerkiksi miksi haet tähän koulutukseen). Hakemuksen perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelut pidetään viikon 51 alussa.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Lisätietoja

Ammatinopettaja Jouni Savolainen
puh. 040 3345 710
jouni.savolainen(at)edu.hel.fi

Ammatinopettaja Salla Toitturi
puh. 050 310 6105
salla.toitturi(at)edu.hel.fi