Tulityökortti

Tilapäisellä tulityöpaikalla työskenneltäessä tulityöntekijällä tulee olla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassa oleva tulityökortti. Tulitöitä ovat työt, jossa on syttymän aiheuttaja ja työ aiheuttaa palovaaran ympäristössä.

Kenelle palvelu sopii?

Tulityökoulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät tulitöitä tilapäisellä tulityöpaikalla tai jotka myöntävät tulityöluvan.

Sisältö

Kurssilla opit tulitöihin liittyvästä keskeisestä lainsäädännöstä ja ohjeistuksesta sekä eri osapuolten vastuista. Kurssin jälkeen ymmärrät tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkityksen sekä osaat tehdä tulityöt turvallisesti ja ennalta ehkäistä tulityöonnettomuuksia.

Koulutuksessa käsitellään:

  • Turvallisuus – yhteinen etumme
  • Tulityön suunnittelu säästää
  • Tulitöiden turvallisuutta edistävä lainsäädäntö
  • Turvatoimet – arjen hallintaa
  • Jos kuitenkin syttyy…  
  • Mitä opin?

Koulutus kestää yhden lähipäivän (8 tuntia). Koulutuksesta myönnetään tulityökortti, joka on voimassa viisi vuotta. Suomessa myönnetty tulityökortti on voimassa myös muissa Pohjoismaissa.

Lisätietoja koulutuksesta löydät Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) sivuilta.

Toteutus selkosuomella

Selkokielinen opetus etenee rauhallisesti. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti S2-oppijoille (suomi toisena kielenä), ja opetuksessa käytetään yksinkertaista kieltä. Koulutus kestää kaksi päivää ja viimeisenä päivänä on koe.

Hakeutuminen

Hakuaika tähän koulutukseen on päättynyt. Seuraava toteutus järjestetään syksyllä 2024, johon ilmoittautuminen aukeaa kesäkuun alussa.

Paikka

Koulutus järjestetään Stadin AO:n Teollisuuskadun toimipaikassa: Teollisuuskatu 23 A 1, 00520 Helsinki.

Hinta ja peruutusehdot

Perustoteutuksen hinta on 110 €. Hinta sisältää materiaalin, kortin ja arvonlisäveron 24 %. Selkokielisen toteutuksen hinta on 140 €. Koulutus maksuton työttömälle Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijalle sekä Helsingin kaupungilla työkokeilussa tai palkkatukityössä olevalle.

Ilmoittautumisesi on sitova. Voit peruuttaa koulutuksen maksutta viikkoa ennen sen alkua osoitteeseen stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi Tämän jälkeen saapuneista peruutuksista perimme puolet koulutuksen hinnasta. Jos et peruuta ilmoittautumistasi tai perut sen kurssipäivänä, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Todistetuista sairaustapauksista maksua ei peritä.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, jos koulutusryhmä ei tule täyteen.

Huomioita

Työttömänä Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijana, ilmoita ennen koulutuksen aloitusta asiantuntijallesi osallistumisesta. Vastuuasiantuntija selvittää kanssasi koulutuksen aloittamiseen liittyvät asiat, kuten työttömyysturvaoikeuden koulutuksen ajalta.

Huomioithan, että sinulla tulee olla suomalainen henkilötunnus, jotta voit saada tulityökortin. Ota koulutukseen mukaan voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Koulutusta koskevat kysymykset ja tiedustelut: stadinao.tyollisyyskoulutukset(at)hel.fi
Kysy myös yrityksille räätälöitävistä koulutuksista: tyoelamapalvelut(at)hel.fi

Päivitetty 7.5.2024