StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Asiakaspalvelu ravintolassa (TE nro 717351) (Hakuaika päättyy 4.1.2024)

Asiakaspalvelu ravintolassa (TE nro 717351) (Hakuaika päättyy 4.1.2024)

Haluatko työskennellä lounas- tai à la carte -ravintolassa asiakaspalvelutehtävissä? Ravintola- ja cateringala tarjoaa sinulle monipuolisia ja vaihtelevia työtehtäviä. Hanki osaamista Asiakaspalvelu ravintolassa -koulutuksesta!

Koulutuksen jälkeen osaat valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin ja palvella asiakkaita. Osaat myydä ja tarjoilla ruokatuotteita noutopöydästä, linjastosta sekä pöytiin tarjoillen. Tunnet alkoholijuomien perusteet ja pystyt anniskelemaan erilaisia juomatuotteita asiakkaille. Osaat työskennellä kassalla ja tehdä tilityksen. Koulutuksen aikana suoritat hygieniapassin ja anniskelupassin.

Kenelle palvelu sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta.

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä asiakaspalvelu- ja anniskelutehtävissä ravintola- ja catering-alalla. Hakijalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa ja ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä, sekä vuorovaikutustaitoja.

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta tutkinnon osa Asiakaspalvelu ja myynti (25 osp) ja työllistyä alan työtehtäviin. Koulutuksen sisältö:

– Asiakaspalvelu ja tarjoilu
– Alakohtaisen kielitaidon kasvattaminen: asiakaspalvelufraasit, alan sanasto
– Kassatyöskentely ja tilittäminen
– Alkoholijuomien perusteet
– Anniskeluosaaminen
– Asiakastarpeiden mukainen ravitsemus ja terveellinen ruokavalio
– Hygieniaosaaminen & omavalvonta
– Työelämätaidot
– Erilaiset ympäristöt ja niissä toimiminen
– Astia- ja jätehuolto

Koulutuksen aikana suoritetaan
– Hygieniapassi
– Anniskelupassi
– Tutkinnon osan näyttö

Koulutuksen jälkeen opiskelija saa valmiudet toimia työryhmän jäsenenä ravintolan asiakaspalvelu-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä huolehtien asiakkaiden viihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta. Hän osaa alkoholijuomien perusteet ja voi toimia anniskelutehtävissä. Opiskelija ymmärtää myös asiakastarpeiden mukaisen ravitsemuksen merkityksen ja terveellisen ruokavalion perusperiaatteet.

Aika ja paikka

Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 5.2.2024 – 31.5.2024.

Koulutus sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa teoriassa ja käytännössä, verkko-opiskelua, ohjattua itseopiskelua sekä työelämässä oppimista. Lähiopetus toteutuu päiväopiskeluna. Työelämässä tapahtuva oppiminen toteutuu pääkaupunkiseudun lounas- ja á la carte -ravintoloissa ravintoloiden aukioloaikojen mukaan.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki.

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. 

Jatkopolut

Opiskelija voi täydentää opintojaan myöhemmin suorittamalla muita tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Koulutukseen valitaan 12 opiskelijaa. Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka järjestetään 17.-18.1.2024. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja

Opettaja Mervi Töyrylä
puh. 040 3345750
mervi.toyryla(at)edu.hel.fi