StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Asiakaspalvelu ravintolassa (TE nro 720921) (Hakuaika päättyy 7.8.2024)

Asiakaspalvelu ravintolassa (TE nro 720921) (Hakuaika päättyy 7.8.2024)

Haluatko työskennellä lounas- tai à la carte -ravintolassa asiakaspalvelutehtävissä? Ravintola- ja cateringala tarjoaa sinulle monipuolisia ja vaihtelevia työtehtäviä. Hanki osaamista Asiakaspalvelu ravintolassa -koulutuksesta!

Koulutuksen jälkeen osaat valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin ja palvella asiakkaita. Osaat myydä ja tarjoilla ruokatuotteita noutopöydästä, linjastosta sekä pöytiin tarjoillen. Tunnet alkoholijuomien perusteet ja pystyt anniskelemaan erilaisia juomatuotteita asiakkaille. Osaat työskennellä kassalla ja tehdä tilityksen. Koulutuksen aikana suoritat hygieniapassin ja anniskelupassin.

Kenelle palvelu sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutus on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat työskennellä asiakaspalvelu- ja anniskelutehtävissä ravintola- ja catering-alalla. Hakijalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa, ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä ja valmiutta tehdä vuorotyötä, sekä vuorovaikutustaitoja.

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta tutkinnon osa Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti (25 osp) ja työllistyä alan työtehtäviin.

Koulutuksen jälkeen opiskelija saa valmiudet toimia työryhmän jäsenenä ravintolan asiakaspalvelu-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä huolehtien asiakkaiden viihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta. Hän osaa alkoholijuomien perusteet ja voi toimia anniskelutehtävissä.

Koulutuksen sisältö
– Asiakaspalvelu ja tarjoilu
– Alakohtaisen kielitaidon kasvattaminen: asiakaspalvelufraasit, alan sanasto
– Kassatyöskentely ja tilittäminen
– Alkoholijuomien perusteet
– Anniskeluosaaminen
– Hygieniaosaaminen, omavalvonta
– Erityisruokavaliot
– Hätäensiapu
– Työelämätaidot
– Erilaiset ympäristöt ja niissä toimiminen
– Astia- ja jätehuolto

Koulutuksen aikana suoritetaan
– Hygieniapassi
– Anniskelupassi
– Tutkinnon osan näyttö

Aika ja paikka

Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 2.9.-22.12.2024. Koulutuksen kesto on noin 4 kk, riippuen opiskelijan aiemmasta osaamisesta.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki.

Koulutus sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa teoriassa ja käytännössä, verkko-opiskelua, ohjattua itseopiskelua sekä työelämässä oppimista. Työelämässä tapahtuva oppiminen toteutuu pääkaupunkiseudun lounas- ja à la carte -ravintoloissa ravintoloiden aukioloaikojen mukaan (ravintola-alalla työvuoroja on myös iltaisin ja viikonloppuisin).

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Työjalkineet opiskelija hankkii itse.

Jatkopolut

Opiskelija voi täydentää opintojaan myöhemmin suorittamalla muita tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Paperihakemuslomake löytyy verkosta www.suomi.fi hakusanalla TEM601 tai voit noutaa lomakkeen TE-toimiston/kuntakokeilun toimipisteestä.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Ilman tunnistautumista jätetyn sähköisen hakemuksen voit myös vahvistaa soittamalla TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. Koulutusneuvonnan yhteystiedot alempaa).

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Huomioita

Koulutukseen valitaan 12 opiskelijaa. Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Muista siis perustella hakemuksesi hyvin! Hakemuksessasi voit esimerkiksi kertoa miksi haet tähän koulutukseen ja millaista osaamista sinulla on. Hakemusten perusteella tehdyn esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun. Haastattelut järjestetään 20.-21.8.2024 Stadin ammatti- ja aikuisopistolla. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöistä ja toteutuksesta saat Stadin ammatti- ja aikuisopiston opettaja Mervi Töyrylältä: mervi.toyryla(at)edu.hel.fi, p. 040 334 5750.

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat puhelimitse TE-palveluiden Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15) tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta