StadinAO / Tietoa Stadin AO:sta / Uudet toimipaikat / Roihupeltoon nousee uusi monialainen koulutuskeskittymä

Roihupeltoon nousee uusi monialainen koulutuskeskittymä

Stadin AO:n Roihupellon kampuksen toteuttaa Lujatalo Oy. Rakennustyöt alkoivat kesällä 2022 ja rakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 lopussa. Kampuksen suunnittelun ja rakentamisen lisäksi Lujatalo vastaa rakennuksen ylläpidosta 20 vuoden ajan.

Holkkitielle nouseva kampus kokoaa saman katon alle tällä hetkellä useissa eri toimipaikoissa opiskelevia ihmisiä. Nykyiset tilat eivät enää riitä kasvavalle joukolle opiskelijoita eivätkä vastaa nykyaikaisen opetuksen tarpeisiin. Uudet modernit opetustilat mahdollistavat uudenlaisen yhteistyön eri tutkintoja opiskelevien kesken. Tilat on mitoitettu 3000 lähiopetuksessa olevalle opiskelijalle, ja 44 000 bruttoneliömetrin suuruinen rakennus on Helsingin suurimpia talonrakennus-hankkeita lähivuosien aikana.

Uudesta kampuksesta tulee Helsingin viides elinkaarimallilla toteutettava oppilaitos. Elinkaarihankkeilla on keskeinen rooli Helsingin toimitilastrategiassa, sillä toteutusmuoto tarjoaa turvallisemman investoinnin, varmuutta budjetointiin ja luotettavan ylläpidon.

Kampus rakennetaan resurssiviisaasti. Sen hiilijalanjälki tulee olemaan vähintään 10 prosenttia pienempi kuin vertailulaskelman. Rakennustyöt alkoivat purkutöillä kesällä 2022 ja tilat valmistuvat joulukuussa 2025 siten, että kampus voidaan ottaa käyttöön vuoden 2026 alussa.

Havainnekuva: Verstas Arkkitehdit