StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Lupa- ja korttikoulutukset / Hygieniapassi- koulutus ja testi

Hygieniapassi- koulutus ja testi

Oletko kiinnostunut työstä elintarvikkeiden parissa? Työskenteletkö tilassa, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita? Haluatko kartuttaa elintarvikehygienian osaamistasi ja todentaa osaamisesi toistaiseksi voimassa olevalla hygieniapassilla?
Stadin AO:ssa voit osallistua hygieniapassikokeeseen valmentavaan koulutukseen ja päivän päätteeksi testiin tai opiskella itsenäisesti ja osallistua vain testiin.

Kenelle palvelu sopii?

Tarvitset hygieniapassin, jos työssäsi käsittelet pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Tarvitset hygieniapassia, jos työskentelet elintarvikehuoneistoissa, esimerkiksi kahvilassa, ravintolassa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, leipomossa tai elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa.

Voit osallistua koulutukseen ja testiin tai pelkkään testiin. Koulutuksessa sinua valmennetaan hygieniatestiä varten. Hygieniapassin saaminen edellyttää testin hyväksyttyä suorittamista. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.

Lue lisää täältä, jos haluat osallistua vain hygieniapassitestiin.

Sisältö

Koulutuksessa opiskellaan elintarvike- ja hygieniaosaamisen tärkeimmät aihealueet.

Koulutuksessa käsitellään:

  • mikrobiologian perusteet
  • ruokamyrkytykset
  • henkilökohtainen hygienia ja hygieeniset työtavat
  • elintarviketilojen puhtaanapito
  • omavalvonta
  • elintarvikehygienian lainsäädäntö
  • valvontaviranomaiset

Tutustu koulutuksen sisältöön:

Koulutus kestää yhden päivän (6 tuntia). Päivän päätteeksi on koe.

Toteutus selkosuomella

Selkokielinen opetus etenee rauhallisesti. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti S2-oppijoille (suomi toisena kielenä), ja opetuksessa käytetään yksinkertaista kieltä. Koulutus kestää neljä päivää ja viimeisenä päivänä on koe.

Hakeutuminen

Hakuaika tähän koulutukseen on päättynyt. Seuraavat toteutukset järjestetään syksyllä 2024, joiden ajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

Hinta ja peruutusehdot

Koulutuksen ja testin yhteishinta on 110 €. Selkokielisen toteutuksen hinta on 140 €. Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin, testin ja todistuksen sekä arvonlisäveron 24 %. Koulutus maksuton työttömälle Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijalle sekä Helsingin kaupungilla työkokeilussa tai palkkatukityössä olevalle.

Ilmoittautumisesi on sitova. Voit peruuttaa ilmoittautumisen maksutta viikkoa ennen sen alkua osoitteeseen stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi. Tämän jälkeen saapuneista peruutuksista perimme puolet koulutuksen hinnasta. Jos et peruuta ilmoittautumistasi tai perut sen kurssipäivänä, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Todistetuista sairaustapauksista maksua ei peritä.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, jos koulutusryhmä ei tule täyteen.

Huomioita

Työttömänä Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijana, ilmoita ennen koulutuksen aloitusta asiantuntijallesi osallistumisesta. Vastuuasiantuntija selvittää kanssasi koulutuksen aloittamiseen liittyvät asiat, kuten työttömyysturvaoikeuden koulutuksen ajalta.

Ota koulutukseen mukaan voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tarkemmat tiedot henkilöllisyyden osoittamisesta voit käydä tarkistamassa Ruokaviraston verkkosivuilta.

Lisätietoja

Koulutusta koskevat kysymykset ja tiedustelut: stadinao.tyollisyyskoulutukset(at)hel.fi.
Kysy myös yrityksille räätälöitävistä koulutuksista: tyoelamapalvelut(at)hel.fi.

Päivitetty 7.5.2024