Oppisopimus-orientaatio

Oppisopimus- eli opso-orientaatiojakson tavoitteena on tukea työnhakijaa oppisopimuspaikan löytämisessä ja siihen liittyvissä asioissa. Opso-orientaatiojakso koostuu yksilö- ja ryhmäohjauksesta sekä ohjatusta työkokeilusta. Jakso kestää yhden kuukauden (1 kk) ja ryhmä kokoontuu 2–3 kertaa viikossa.

Kenelle palvelu sopii?

Opso-orientaatio on suunnattu helsinkiläisille työllisyyspalvelun asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita oppisopimusopiskelusta ja jotka haluavat tukea oppisopimuspaikan löytämiseen.

Sisältö

Orientaatiojakson aikana tehdään CV ja hakemus, kartoitetaan asiakkaan vahvuudet, työelämätaidot, ja asiakas saa tietoa oppisopimuksesta, tutkinnoista ja opiskelusta. Jakson aikana asiakasta tuetaan työkokeilu-/ oppisopimuspaikan löytämisessä.

Jatkopolut

Asiakas voi jatkaa ohjatussa oppisopimuksessa, työkokeilussa, työssä tai oppilaitoksessa. Jos jatkopaikkaa ei löydy orientaatiojakson aikana, asiakas voi jatkaa tuetussa ohjauspajassa (työkokeilu) paikan etsimistä.

Hakeutuminen

Työllisyyspalveluiden asiantuntija ilmoittaa asiakkaan palveluun Wilmassa.

Huom. Ilmoittautuminen palveluun on avoinna kesän ajan. Seuraava ryhmän aloitus on tiistaina 6.8.2024. Kesä-heinäkuussa ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä elokuun alussa.

Huomioita

Asiakkaalla on hyvä olla riittävä suomen kielen kielitaito sekä opiskeluvalmiudet tutkinnon suorittamiseen.

Lisätietoja

Kesä-heinäkuussa tulleisiin yhteydenottoihin vastataan elokuun alusta lähtien.

Hanna Sartoneva-Heikkilä, opettaja
puh. 040 769 1547, hanna.sartoneva-heikkila(at)hel.fi

Linda Arnold, työnsuunnittelija
puh. 040 7694210, linda.arnold(at)hel.fi

Päivitetty 13.6.2024