StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Ammatilliset polut muunkielisille

Ammatilliset polut muunkielisille

Kenelle

Ammatilliset polut on suunnattu helsinkiläisille muunkielisille työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta ammatilliseen opiskeluun sekä halu parantaa opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiaan.

Opiskelu edellyttää vahvaa kiinnostusta alaa kohtaan, ymmärrystä työn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista, mahdollisuutta sitoutua opintoihin kokopäiväisesti sekä vähintään suomen kielen lähtötasoa A1.3 (toimiva alkeiskielitaito).

Polut ovat työvoimakoulutusta.

Hakeminen

Kun haluat hakeutua polkuopintoihin, ole yhteydessä työllisyyspalveluiden omavirkailijaasi. Hän lisää sinut kartoitusjonoon. Tämän jälkeen kartoittavat opettajamme ovat sinuun yhteydessä, ja pääset esittelemään itsesi ja osaamistasi sekä kuulemaan lisää opinnoista osaamiskartoituksessa. Mikäli katsomme, että opinnot sopivat sinulle, kutsumme sinut opiskelijaksemme. Jos näin ei ole, autamme sinua löytämään sinulle paremmin sopivan vaihtoehdon.

Toteutus

Opiskelun aloitus on joustavaa ja asiakkuuden kokonaiskesto on korkeintaan 12 kuukautta. Opiskelu on kokopäiväistä opiskelua yleensä kello 9–16. Työharjoittelun aikana päivittäinen työaika riippuu työpaikasta. Opiskelu tapahtuu koululla, verkossa ja työpaikalla. Opinnot toteutetaan opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, ja koulutuksen suorittamisesta saa osaamistodistuksen.

Yhteystiedot

Hakijapalvelut

p. 09 310 89318

Teollisuuskatu 23 A2, 1. kerros, 00510 Helsinki
PL 51309, 00099 Helsingin kaupunki
Hakijapalvelut on avoinna ma–pe 10.00–14.00.

Päivitetty 9.4.2024