StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Kahvilatyöntekijä (TE nro 715257) (Hakuaika päättyy 8.9.2023)

Kahvilatyöntekijä (TE nro 715257) (Hakuaika päättyy 8.9.2023)

Haluatko työskennellä kahvilassa, henkilöstöravintolassa tai hotellin aamiaistarjoilussa asiakaspalvelutehtävissä? Hanki osaamista asiakaspalvelun perusteet kahvilatyöntekijä-koulutuksesta.

Koulutuksen päätteeksi suoritetaan Ravintola- ja catering-alan tutkinnosta Kahvilapalvelut (10 osaamispistettä) -tutkinnon osa. Koulutuksen jälkeen osaat valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin ja palvella asiakkaita. Osaat myydä ja tarjoilla ruokatuotteita sekä alkoholittomia juomia. Osaat työskennellä kassalla ja tehdä tilityksen.

Kenelle palvelu sopii?

Koulutus on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat työskennellä asiakaspalvelutehtävissä kahvilassa tai ravintola- ja catering-alalla ilman anniskeluosaamista.

Sisältö

  • Asiakkaan kohtaaminen
  • Asiakaspalvelufraasit, alan sanasto
  • Kassatyöskentely
  • Tekniset taidot
  • Erityisruokavaliot
  • Hygieniaosaaminen & omavalvonta
  • Työelämätaidot
  • Erilaiset kahvilat sekä ravintola-alan toimintaympäristöt
  • Astia- ja jätehuolto
  • Koneet & laitteet

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 10.10.2023 – 20.12.2023.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantien toimipaikka, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki.

Työvoimakoulutus toteutetaan aluksi päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta sekä työelämässä oppimista. Työelämässä tapahtuva oppiminen on vuorotyötä (myös iltaisin ja viikonloppuisin) ja toteutuu pääkaupunkiseudun kahviloissa.

Hinta

Työvoimakoulutus on maksutonta. Oppilaitos lainaa työvaatteet koulutuksen ajaksi. Työjalkineet opiskelija hankkii itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeiluun.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Huomioita

Hakijoilta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa (B1.1) ja ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä, sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Lisätietoja

Jouni Savolainen
puh. 040 3345 710
jouni.savolainen(at)edu.hel.fi

Salla Toitturi
puh. 050 310 6105
salla.toitturi(at)edu.hel.fi