StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Kahvilatyöntekijä (TE nro 720912) (Hakuaika päättyy 14.8.2024)

Kahvilatyöntekijä (TE nro 720912) (Hakuaika päättyy 14.8.2024)

Khadija Karahni Fatih tarjoilee ravintola Kokissa Marketta ja Veikko Kososille.

Haluatko työskennellä kahvilassa, henkilöstöravintolassa tai hotellin aamiaistarjoilussa asiakaspalvelutehtävissä? Hanki osaamista Stadin ammatti- ja aikuisopiston kahvilatyöntekijä-koulutuksessa!

Koulutuksen päätteeksi suoritetaan ravintola- ja catering-alan tutkinnosta kahvilapalveluiden (10 osaamispistettä) -tutkinnon osa. Koulutuksen jälkeen osaat valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin ja palvella asiakkaita. Osaat myydä ja tarjoilla ruokatuotteita sekä alkoholittomia juomia. Osaat työskennellä kassalla ja tehdä tilityksen. Osaat valmistaa kahvilan ruokatuotteita.

Kenelle palvelu sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutus on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat työskennellä kahvilan asiakaspalvelutehtävissä. Hakijoilta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa (B1.1 tai parempi), ravintola-alalle sopivaa kokonaisvaltaista terveyttä ja valmiutta vuorotyöhön, sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Sisältö

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelma HOKS.

Koulutukseen sisältö:
– asiakkaan kohtaaminen
– asiakaspalvelufraasit, alan sanasto
– kassatyöskentely
– tekniset taidot
– erityisruokavaliot
– hygieniaosaaminen & omavalvonta
– työelämätaidot
– erilaiset kahvilat sekä ravintola-alan toimintaympäristöt
– astia- ja jätehuolto
– koneet & laitteet

Koulutuksen aikana suoritetaan:
– hygieniapassi
– tutkinnon osan näyttö

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 17.9.2024 – 28.2.2025.

Lähiopetus: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Prinsessantien toimipaikka, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka sisältää lähiopetusta sekä työelämässä oppimista. Työelämässä tapahtuva oppiminen on vuorotyötä (myös iltaisin ja viikonloppuisin) ja toteutuu pääkaupunkiseudun kahviloissa ja aamiais- ja henkilöstöravintoloissa. Opinnoista on lomaa viikolla 52 (23.-30.12.2024).

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Oppilaitos lainaa työvaatteet koulutuksen ajaksi. Työjalkineet opiskelija hankkii itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Paperihakemuslomake löytyy verkosta www.suomi.fi hakusanalla TEM601 tai voit noutaa lomakkeen TE-toimiston/kuntakokeilun toimipisteestä.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Ilman tunnistautumista jätetyn sähköisen hakemuksen voit myös vahvistaa soittamalla TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. Koulutusneuvonnan yhteystiedot alempaa).

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Huomioita

Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Muista siis perustella hakemuksesi hyvin! Hakemuksessasi voit esimerkiksi kertoa miksi haet tähän koulutukseen ja millaista osaamista sinulla on. Hakemusten perusteella tehdyn esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun. Haastattelut järjestetään viikoilla 35-36 Stadin ammatti- ja aikuisopistolla. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta voi tiedustella Stadin ammatti- ja aikuisopistosta:
Ammatinopettaja Jouni Savolainen, p. 040 334 5710, jouni.savolainen(at)edu.hel.fi
Ammatinopettaja Salla Toitturi, p. 050 310 6105, salla.toitturi(at)edu.hel.fi
Ammatinopettaja Rose Eskola, p. 040 671 9728, rose.eskola(at)edu.hel.fi

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse TE-palveluiden Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta