Elintarvikepolku

Kenelle palvelu sopii

Ammatilliset polut on suunnattu helsinkiläisille muunkielisille työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta ammatilliseen opiskeluun sekä halu parantaa opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiaan.

Opiskelu edellyttää vahvaa kiinnostusta alaa kohtaan, ymmärrystä työn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista, mahdollisuutta sitoutua opintoihin kokopäiväisesti sekä vähintään kielen lähtötasoa A1.3 (toimiva alkeiskielitaito).

Sisältö

Ammatilliset opinnot

  • leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistaminen
  • marja-, kasvis-, hedelmä-, liha-, kala- ja maitotuotteiden valmistaminen
  • tuotteiden pakkaaminen ja hinnoittelu
  • perehtyminen erityisruokavalioihin
  • työvälineiden, laitteiden sekä työtilojen siistiminen
  • hygieniaosaamista
  • elintarvikealan matematiikan, fysiikan ja kemian perusteet

Työelämätaidot

  • työnhaku: esimerkiksi oman osaamisen tunnistaminen, työhakemuksen ja CV:n tekeminen
  • suomalaisen työelämän perusteita
  • työturvallisuus
  • työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto
  • ensiapuosaamista
  • tieto- ja viestintätekniikka ja sen hyödyntäminen

Suomen kielen opinnot

  • peruskielitaidon vahvistaminen
  • ammatillinen suomen kieli: esimerkiksi ammatillinen sanasto, puheharjoituksia, työselostuksen tai lyhyen raportin kirjoittaminen

Koulutuksen aika ja paikka

Stadin AO, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki

Jatkopolut

Jatkomahdollisuuksia ovat työsuhde, oppisopimuskoulutus, opiskelu elintarvikealalla (suuntautumisvaihtoehdot: elintarvikkeiden valmistaja tai leipuri-kondiittori). Opintoja voi hyödyntää myös muissa ammatillisissa tutkinnoissa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Koulutus on työvoimakoulutusta.

Yhteystiedot

Hakijapalvelut

p. 09 310 89318

Teollisuuskatu 23 A2, 1. kerros, 00510 Helsinki
PL 51309, 00099 Helsingin kaupunki
Hakijapalvelut on avoinna ma–pe 10.00–14.00.

Päivitetty 11.10.2024