StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Tapahtumatyöntekijän koulutus (TE nro 723436) (Hakuaika päättyy 20.11.2024)

Tapahtumatyöntekijän koulutus (TE nro 723436) (Hakuaika päättyy 20.11.2024)

Oletko täysi-ikäinen asiakaspalvelija? Haluatko olla mukana toteuttamassa onnistuneita yleisötapahtumia ja tehdä monipuolisia turvallisuuden, asiakaspalvelun ja myynnin tehtäviä? Tule opiskelemaan tapahtumatyöntekijäksi!

Tapahtumatyö on monipuolista ja vaativaa asiakaspalvelutyötä. Se on usein vuorotyötä ja sitä tehdään hyvin erilaisissa tilaisuuksissa ja paikoissa. Hyväksytyn koulutuksen jälkeen voit hoitaa esimerkiksi erilaisia ruoka- ja juomatarjoiluja tai toimia järjestyksenvalvojana yleisötilaisuuksissa tai konserteissa. Järjestyksenvalvojan työssä sinulla pitää olla poliisin myöntämä järjestyksenvalvojakortti. Kortin kustannukset opiskelija maksaa itse.

Kenelle palvelu sopii?

· Olet 20-vuotias tai vanhempi.
· Olet työtön työnhakija, tai saatat jäädä pian työttömäksi ja haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi.
· Olet nuhteeton, luotettava ja ihmisenä turvallisuusalan sekä tapahtuma-alan työhön sopiva. Pysyt rauhallisena myös kiireessä ja vaikeissa tilanteissa. Osaat tehdä työtä yksin ja yhdessä toisten kanssa.
· Sinulla on hyvä fyysinen ja psyykkinen terveys.
· Voit osallistua koulutukseen joka päivä klo 8 -16 välisenä aikana.
· Sinulla on riittävän hyvä suomen kielen taito. Opetus ja testit ovat suomen kielisiä.

Sisältö

· työntekijän rooli tapahtumissa
· tapahtumasuunnittelu ja -turvallisuus
· työturvallisuuskortti
· tulityökortti
· järjestyksenvalvojan peruskoulutus sekä korttikoe
· kaasusumutinkoulutus
· hygieniaosaaminen ja hygieniapassitesti (elintarvikkeiden käsittelijälle pakollinen)
· anniskeluosaaminen, anniskelupassi ja testi
· häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp ammatillisen perustutkinnon osatutkinto)
· tapahtumaturvallisuuden tehtävissä toimiminen (15 osp ammatillisen perustutkinnon osatutkinto)
· työelämävierailut, työnhaun ohjaus sekä urasuunnittelu

Opiskelu on pääasiassa monimuotoista lähiopetusta ja se vaatii päivittäistä osallistumista. Sinun täytyy pystyä liikkumaan pääkaupunkiseudun alueella, sillä koulutusta järjestetään Stadin AO:n eri kampuksilla ja mahdollisena osana koulutusta on vierailut tapahtumajärjestäjien kohteissa tai tilaisuuksissa.

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan ajalla 16.12.2024 – 28.2.2025. Pääasiassa arkisin klo 8 – 16 välisenä aikana. Opiskelu on kokopäiväistä ja vaatii jatkuvaa läsnäoloa.

Lähiopetus: Stadin ammattiopisto, Sturenkatu 18-22, 00510 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on osallistujille maksutonta. Vaikka koulutus, testit ja kokeet ovat ilmaisia, poliisilta haettavan hyväksynnän kulut opiskelija maksaa itse.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE- toimistossa / kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata verkkopalvelussa www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi – Henkilöasiakkaat > Työvoimakoulutus.

Valinnat koulutuksen haastatteluihin tehdään hakemusten perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti ja kerro motivaatiostasi koulutukseen. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Huomioita

Haastattelut pidetään viikolla 48-49, osoitteessa Stadin AO, Sturenkatu 18-22. Kutsu haastatteluun tulee kouluttajalta tekstiviestillä.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen kartoitushaastatteluun ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Lisätietoja

Koulutuksen alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa mm. anniskelu- ja hygieniakoulutukset testeineen sekä järjestyksenvalvojan peruskoulutus ja siihen liittyvä koe. Hyväksyttyjen testien jälkeen saat anniskelu- ja hygieniapassin opettajalta. Hyväksytyn järjestyksenvalvojan kokeen jälkeen voit hakea poliisilta maksullista järjestyksenvalvojakorttia, jonka kustannuksista vastaat itse. Koulutuksen puitteissa voit suorittaa myös turvallisuusalan ammatillisen perustutkinnon osat häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp) sekä tapahtumaturvallisuuden tehtävissä toimiminen (15 osp).

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvontawww.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Lisätietoja: Stadin AO, opettaja Katariina Kilpi, katariina.kilpi(at)edu.hel.fi