Oletko täysi-ikäinen ja turvallisuusala kiinnostaa? Onko sinulla jo jotain turvallisuusalan koulutusta ja haluat lisää? Haluatko uuden ammatin? Tule opiskelemaan Töihin turvallisuusalalle -koulutukseen!
Tavoitteena on, että hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen voit hakea työtä yksityiseltä turvallisuusalalta. Siihen tarvitset esimerkiksi vartijakorttia ja/tai järjestyksenvalvojakorttia, jotka myöntää poliisi. Koulutuksen aikana opiskelet turvallisuusalan korttikoulutusten sisältöjä ja teet korttikokeet. Hyväksytyn korttikoulutuksen jälkeen voit hakea vartija- ja/tai järjestyksenvalvojakorttia poliisilta.
Teoriaopintojen ja työssäoppimisen aiheita voivat olla esimerkiksi:
· asiakaspalvelu
· turvallisuusalan lainsäädäntö
· viranomaisyhteistyö
· järjestyksenvalvojan koulutus
· vartijan peruskoulutus
· fyysisen voimankäytön koulutus
· kaasusumutin ja/tai teleskooppipatukkakoulutukset
· ammatillisen tutkinnon osia: vartijan koulutus (25 osp), vartiointitehtävissä toimiminen (30 osp), turvajärjestelmien käyttäminen (15 osp), häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp)
· työturvallisuus- sekä tulityökorttikoulutukset
· työhaun valmennus ja ohjaus sekä urasuunnittelu
Opiskelu on lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua ja mahdollisesti myös työpaikalla oppimista. Koulutus, testit ja kokeet ovat maksuttomia, mutta poliisilta haettavien hyväksyntöjen kuluista opiskelija vastaa itse.
Koulutuksen puitteissa voit suorittaa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti yhden tai useamman ammatillisen tutkinnon osan, esim. vartijan koulutus (25 osp), vartiointitehtävissä toimiminen (30 osp), turvajärjestelmien käyttäminen (15 osp) tai häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen (15 osp).
Koulutus toteutetaan ajalla 16.12.2024 – 23.5.2025. Lähiopetuspäivät koulussa ovat arkisin pääasiassa kello 8.00-16.00. Kun opiskelet työpaikalla, noudatat työpaikan työaikoja. Työ voi olla vuorotyötä. Sinun täytyy pystyä liikkumaan pääkaupunkiseudun alueella työpaikoille, joissa suoritat työssäoppimisjakson.
Lähiopetus: Stadin ammattiopisto, Teollisuuskatu 23, 00510 Helsinki
Työvoimakoulutus on osallistujille maksutonta. Vaikka koulutus, testit ja kokeet ovat ilmaisia, poliisilta haettavan hyväksynnän kulut opiskelija maksaa itse.
Koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja koulussa, tehdä työtä tai tehdä työtä ja opiskella työn ohessa oppisopimuskoulutuksessa.
Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Voit myös jättää paperihakemuksen TE-toimistoon / kuntakokeilun toimipisteeseen (koulutusnumero 723395). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE-toimistossa / kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä.
Esivalinta koulutukseen tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutusohjelmaan, mahdollista aiempaa työkokemusta ja opintoja, sekä maahanmuuttajien osalta suomen kielen taitoa.
Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun viikoilla 48 (Stadin ammattiopisto, Teollisuuskatu 23). Kutsu haastatteluun tulee kouluttajalta tekstiviestillä viikolla 47. Lopulliset valinnat koulutukseen tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Turvallisuusalan työ on vaativaa asiakaspalvelutyötä. Se on usein vuorotyötä ja sitä tehdään vaihtelevissa ja erilaisissa työkohteissa. Koulutuksen alussa on orientaatiojakso, jolloin tutustut turvallisuusalan vaatimuksiin ja työn perusasioihin. Orientaation päätteeksi laadit yhdessä kouluttajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelmasi. Koulutuksen osana voi olla myös työssäoppimisen jakso. Voit olla esimerkiksi vartijan, järjestyksenvalvojan, aulapalvelijan tai kiinteistönhoitajan mukana tekemässä työtä yksityisen turvallisuusalan eri työkohteissa.
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvontawww.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.
Lisätietoja: Stadin AO, opettaja Katariina Kilpi, katariina.kilpi(at)edu.hel.fi