StadinAO / Palvelut työllistymiseen ja opintoihin / Työvoimakoulutukset / Palvelutalon puhtauspalvelutehtävien koulutus (TE nro 722232) (Hakuaika päättyy 2.10.2024)

Palvelutalon puhtauspalvelutehtävien koulutus (TE nro 722232) (Hakuaika päättyy 2.10.2024)

Oletko tarkka ja vastuullinen? Haluatko luoda viihtyisyyttä ikäihmisten palvelutaloihin? Hae nyt koulutukseen, jolla voit työllistyä puhtauspalvelutehtäviin palvelutaloon ja pääset luomaan viihtyisyyttä ja turvallisuutta palvelutalon asukkaille.

Palvelutalon puhtauspalvelutehtävien koulutus on käytännönläheinen ja joustava tapa opiskella puhdistuspalvelualaa ja päästä nopeasti työelämään. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ikäihmisten palvelutalon puhtauspalvelutehtäviin julkiselle tai yksityiselle sektorille.

Kenelle palvelu sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta.

Palvelutalon puhtauspalvelutehtävien koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat aidosti motivoituneita puhtauspalvelualan moninaisista työtehtävistä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan koulutusta. Hakijalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa (A2.2), hyvää fyysistä kuntoa ja valmiutta vuorotyöhön.

Sisältö

Koulutus sisältää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kaksi tutkinnon osaa:

Tutkinnon osa 1: Sosiaalihuoltolaitosten puhtauspalvelut 40 osp
– sosiaalihuoltolaitosten puhtauspalvelujen ja muiden palvelutehtävien suunnittelu asiakaskohteessa
– ruokahuoltotehtävät asiakaskohteessa
– ylläpitosiivous asiakaskohteessa
– vuodehuoltotehtävät asiakaskohteessa
– huoltohuonetehtävät asiakaskohteessa
– asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä toimiminen
– työ- ja asiakasturvallisuutta noudattaminen työskentelyssä
– oman toiminnan arviointi

Tutkinnon osa 2: Vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen 20 osp.
– vaatteiden ja tekstiilien huoltotehtävien suunnittelu asiakaskohteessa
– vaatteiden ja tekstiilien pesu
– vaatteiden ja tekstiilien jälkikäsittely ja säilytys
– pyykin vastaanotto ja lähetys pesulasta
– tekstiilituholaisten torjunta vaatteista ja tekstiileistä
– asiakaspalvelutehtävissä ja työyhteisön jäsenenä toimiminen
– työ- ja asiakasturvallisuuden noudattaminen omassa työskentelyssään
– oman toiminnan arviointi

Lisäksi koulutuksessa tarjotaan käytännön ammattisuomi -opintoja, jossa harjoitellaan ammattisanastoa, työohjeita ja työpaikan vuorovaikutustilanteita.

Aika ja paikka

Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 4.11.2024 – 5.1.2025 lähiopetuksena ja työssäoppimisena. Koulutuksen alussa on 4 viikon lähiopetusjakso. Sen jälkeen alkaa 20 viikon työssäoppimisjakso, jolloin työskennellään yhteistyökumppaneiden toimipisteissä ympäri pääkaupunkiseutua. Työssäoppimisjakson aikana on 1-2 kertaa kuukaudessa lähipäivä Stadin AO:lla. Lisäksi koulutus tarjoaa S2-taustaisille tarvittaessa käytännön ammattisuomea viikoittain.

Koulutuksen yhteistyökumppaneita ovat HUS-Runkopalvelut, Helsingin kaupungin sotepe -toimialan seniorikeskukset ja Omakotisäätiö, jotka tarjoavat opiskelijoille työssäoppimispaikat. Työssäoppimisjaksolla noudatetaan työpaikan työvuoroja eli työssäoppiminen voi sisältää myös mahdollisia ilta- ja viikonloppuvuoroja.

Lähiopetus: Stadin AO, Prinsessantie 2 , 00820 Helsinki

Hinta ja peruutusehdot

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatkopolut

Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet työskennellä palvelutalon puhtauspalvelun työtehtävissä ja hallitset ylläpitosiivouksen, vuodehuollon, ruokahuollon sekä tekstiilihuollon perusteet. Koulutus sisältää tutkinnonosia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Paperihakemuslomake löytyy verkosta www.suomi.fi hakusanalla TEM601 tai voit noutaa lomakkeen TE-toimiston/kuntakokeilun toimipisteestä.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Ilman tunnistautumista jätetyn sähköisen hakemuksen voit myös vahvistaa soittamalla TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. Koulutusneuvonnan yhteystiedot alempaa).

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Huomioita

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Koulutuksen infotilaisuus
Tule kuulemaan lisää työvoimakoulutuksesta ja sen tarjoamista työmahdollisuuksista torstaina 19.9.2024 klo 13-14 Helsingin työllisyyspalveluiden Kampin toimipisteeseen (Malminkatu 34, Helsinki).

Opiskelijavalinnat
Koulutukseen valitaan 16 opiskelijaa. Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Muista siis perustella hakemuksesi hyvin! Hakemusten perusteella tehdyn esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun (haastattelut järjestetään viikolla 43 Stadin AO:lla, Prinsessantie 2, Helsinki).

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta: Opettaja Joonas Sillanpää, p. 040 6852799, joonas.sillanpaa(at)edu.hel.fi.

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: TE-palveluiden Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15) tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta